Tuin

Tyraps, veelzijdige toepassingen voor de tuin

tyraps

De tijd van tuinieren begint zo langzamerhand weer aan te breken. Vaak hebben we al een idee waar het heen moet en zijn de nieuwe plannen al gesmeed. Na het winterseizoen is het vaak eerst even goed opruimen, zoals overtollig blad ruimen wat er nog ligt van de herfst en wat inmiddels tot een donkere, vochtige brei is geworden. Maar ook hekwerken en schuttingen moeten soms onderhanden genomen worden, want januari en februari zijn inmiddels de maanden van de stormen geworden. De tuin kan hier behoorlijke schade van hebben ondervonden. Ineens staat de schutting niet meer zo stevig en zijn boompjes of andere planten uit het lood geslagen.

Met behulp van tyraps zet je de boel weer in mum van tijd muurvast. Een gemakkelijkere en snellere oplossing bestaat haast niet. Voor wie onbekend is met het gebruik van tyraps, in dit artikel lees je meer over de vele toepassingen van deze handige, kleine kabelbinders.

Wat zijn tyraps?

Tyraps zijn kunststof kabelbinders, gemaakt van smalle strookjes kunststof. Het uiteinde gaat door een soort lusje, waarmee je de tyrap vastzet. Je kunt er iets zo strak mogelijk mee aantrekken, vervolgens weer wijder maken lukt dan niet meer: de tyrap zit werkelijk muurvast. Alleen kapot knippen is dan nog een optie. Dit geeft echter niet, want tyraps zijn zeer voordelig in aanschaf. Je koopt ze in bundels tegelijk. Tyraps zijn in verschillende lengtes en diktes verkrijgbaar. Meestal zijn ze zwart van kleur, maar je kunt ze ook in gekleurde bundels kopen. Daarnaast ken je tie wraps misschien wel uit actiefilms, waar lieden soms met hun handen aan elkaar gebonden worden d.m.v. tie wraps. Dit is echter niet waarvoor ze bedoeld zijn natuurlijk. In de tuin komen ze ontzettend handig van pas.

Tyraps, ontzettend handig voor de tuin

In diverse gevallen bieden tyraps uitkomst in de tuin. Staat de schutting bijvoorbeeld nog stevig in de grond verankerd, maar is er speling ontstaan tussen verschillende schuttingdelen, dan kun je deze grondig vastzetten met behulp van tyraps.

Heb je boompjes gepland, of ga je jonge boompjes planten in de tuin? Je verankerd ze grondig en stevig door een stevige (bamboe) stok te plaatsen naast het boompje, en de stam vast te zetten met tyraps aan de stok.

Heb jij een mooie schaduwdoek geplaatst in de tuin, maar kan deze op sommige plekken nog wat vaster gezet worden? Ook hier gebruik je gewoon tyraps voor.

Is er een storm op komst? Losse zitelementen zet je grondig vast met tyraps. Denk aan hangplanten in een pot bijvoorbeeld.

Tot slot

Wil jij elementen bevestigen in de tuin, sierobjecten, planten, een buitenspiegel, of iets heel anders. Met tyraps kun je het zo gek niet bedenken of het is te bevestigen. Je kunt ze namelijk als lus gebruiken om iets aan op te hangen en overal praktisch overal doorheen schuiven, dus bijna overal zijn lussen te maken. Tyraps zijn ook nog eens perfect weerbestendig, zo kun je zelfs tyraps kopen die UV-werend zijn. Je hebt er de komende jaren dus geen omkijken meer naar! En wil je er vanaf komen, dan knip je ze gewoon door. Succes verzekerd!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin