Tuinaanleg

Zelf je tuin aanleggen: wij vertellen je hoe

De zomer komt er weer aan en met dit mooie weer wil jij natuurlijk genieten van een heerlijke en goed ingerichte tuin. Het kan zijn dat er nog een hoop werk te doen is voordat het genieten kan beginnen. Tuinaanleg zelf doen klinkt als een hele klus, maar als je weet waar je moet beginnen en welke taken hierbij komen kijken kan het zo gedaan zijn. Het is belangrijk om van te voren genoeg onderzoek te doen over wat er wel en niet mogelijk is voor jouw tuin en welke stijl uiteindelijk de voorkeur heeft, maar geen zorgen, in deze tekst zitten een hoop handige tips en tricks om het aanleggen van jouw tuin zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Omheining en hekken

De allereerste stap voor het aanleggen van jouw tuin is het zorgen voor een duidelijke afmeting van de oppervlakte. Door de juiste afmetingen kan je hierna op zoek gaan naar de geschikte omheining voor jouw tuin. Wat de beste soort omheining is, is compleet persoonlijk. Het ligt er vooral aan hoeveel privacy en lichtinval jij in de tuin wilt hebben en naar wat voor soort uitstraling je op zoek gaat. Er zijn een hoop verschillende soorten hekwerken en hoogtes. De populairste optie voor schuttingen is voornamelijk hout. Hierin zijn ook weer een hoop variaties zoals duurzaam hout en een beton-houten schutting.

Tegels en gras

Er zijn een hoop verschillende manieren om jouw tuin in te richten. Veel mensen geven de voorkeur aan een op zijn minst deels betegelde tuin om tuinmeubels neer te zetten zoals parasols, tafels en stoelen. Tegels geven voor dit soort meubels een stabielere ondergrond dan bijvoorbeeld gras. Wel is het zo dat gras een fijne natuurlijke uitstraling geeft en ideaal is als er kinderen of huisdieren gebruik maken van de tuin. Het zelf aanleggen van tegels of gras is alleen aan te raden als je hier genoeg tijd en ervaring mee hebt, anders is het altijd een goede keuze om te kijken naar een professional die hierbij kan helpen, zoals een hovenier. Als je het zelf wilt doen maar nog niet zo goed weet waar je moet beginnen kan een hovenier je hier ook over adviseren.

Huisje in de tuin

Als de oppervlakte van de tuin het toelaat is het een leuke toevoeging om een tuinhuisje aan te schaffen. Niet alleen kan een tuinhuisje echt wat toevoegen voor de uitstraling van jouw tuin, ook is het zo dat er een hoop andere voordelen aan zitten. Zo kan je een tuinhuisje bijvoorbeeld gebruiken als extra opslag voor de materialen en gereedschappen. Maar ook als extra plekje om te relaxen in de schaduw op een warme dag. Als je er een paar fijne meubels neerzet is het de perfecte plek om tot rust te komen. Een extra verlenging van jouw huis die toch meer privacy geeft dan bijvoorbeeld een plekje op het terras. Het leuke van een tuinhuisje is dat ze in allerlei verschillende soorten en maten komen en je dus precies het soort tuinhuisje uit kan zoeken wat bij jouw tuin past. Zo wordt het aanleggen van jouw tuin een feestje!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuinaanleg