Tuin

Overweeg je Ilex crenata aan te planten? Lees onze tips!

Ilex crenata plantten

Waar je woont heb je wellicht een tuin of misschien heb je wel een heel stuk grond wat van jou is. Er zijn heel wat mensen die het niet fijn vinden als andere mensen zomaar naar binnen kunnen kijken of dat mensen zo de tuin in kunnen stappen. Dit is iets wat veel mensen graag willen voorkomen.

Wij Nederlanders maken dan ook graag gebruik van onze privacy. Het kan zijn dat je de weg en je grond scheidt met een schutting of een hek, maar veel mensen vinden het toch fijner om hun groen te behouden. Om daar voor te zorgen zou je kunnen kiezen voor de Ilex crenata. Een prachtige, groenblijvende en winterharde haagplant.

Waarom de Ilex crenata haagplanten?

Veel mensen weten niet zo goed het wat het verschil is tussen verschillende soorten hagen. Maar verschillen zijn er wel degelijk. Al zit er geen verschil tussen de Japanse Hulst en de Ilex crenata. De laatste is namelijk de Latijnse naam voor Japanse Hulst. De Ilex crenata wordt vaak aangeraden omdat het geen moeilijke haag is om te onderhouden.

Net als elke andere haag zal hij af en toe bijgeknipt moeten worden en de eerste weken zal hij wat water van jou moeten krijgen, maar dat is alles. Deze minimale zorg is een belangrijke reden waarom deze haag aan te raden valt.

Het advies is om deze tweejaarlijks te snoeien, bij voorkeur voor- en na de zomer. Let er wel op dat je dat niet in de brandende zon doet, dan heb je namelijk kans dat de blaadjes verbranden. Verder is de haag dus makkelijk in onderhoud en zelfs bij de plaatsing is hij heel erg makkelijk om aan te planten. Wil je meer tips voor de aanleg van je tuin, lees dan eens onze blog over het aanleggen van een nieuwe border.

Ilex crenata haag aanplanten

De Ilex crenata kun je gewoon zelf plaatsen, maar je kunt er natuurlijk ook iemand voor in de arm nemen. Als eerste zal er een geul gegraven moeten worden, daarna zal de grond omgespit moeten worden. In het midden van de geul komt de haag te staan. Vervolgens zal alle grond er weer opnieuw in geschoven moeten worden. Om de Ilex haag een uitstekende start te geven kun je overwegen om aanplantgrond in combinatie met rhododendron grond toe te voegen. Hiermee heeft de grond direct de beste voedingsstoffen zodat de Ilex crenata direct gaat groeien.

Wil je een Ilex haag kopen? Deze kweker levert de Ilex crenata uit eigen kwekerij.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin