Tuin

Tips om je eigen groenten en fruit tuin te maken

groenten tuin

Een eigen groenten tuin? Houd jij heel erg van kleurrijke planten en bomen waar je ook nog is in een bepaalde periode in het jaar van kunt eten? Er zijn heel erg veel verschillende groenten en fruit bomen zoals abrikoos, kers, appel, peer, citroen en sinaasappel.

Het is belangrijk dat je op een aantal dingen let als je zo’n mooie boom in je tuin zet. Er zijn namelijk een aantal dingen voor nodig en daarom zijn hier tips voor jou!

Kersenboom in jouw tuin

Er zijn veel verschillende soorten fruit en groenten bomen die je kunt planten in je tuin. Als je beslist om zo’n boom te planten is het fijn om en boom te kiezen die leuk in je tuin past. Een kersenboom kan bijvoorbeeld overal wel bij. Het is een hele leuke toevoeging aan je tuin en is het gehele jaar mooi.

Tevens zijn er heel erg veel verschillende soorten kersenbomen waar de keus uit is. Zo heb je donkere kersen, lichte kersen en heel erg veel verschillende namen. Het is fijn om hier wat tips voor te krijgen. Zo is het goed om per kersensoort te kijken met welk klimaat ze het beste groeien en je gegarandeerd je kersen krijgt in de periode van de kersen. Dan weet je zeker dat je die lekkere kersjes hebt.

De kers soort die je uiteindelijk hebt gekozen hebben ook weer heel erg veel verschil in hoe ze behandeld moeten worden. Zo is een zoete kers heel erg veeleisend en zijn zure kersen niet zo lastig en hoeft dat niet veel verzorgd te worden!

Een kersenboom staat heel erg leuk in de tuin en zorgt voor veel bloesem, de boom zal in de lente heel erg mooi opbloeien en vol zitten met verschillende bloemen. Dan uiteindelijk zullen deze uitgroeien tot wel een van de lekkerste soorten fruit die Nederland kent. Hierbij kun je ervoor kiezen om de kersen allemaal lekker op te smikkelen of ze wel misschien te verkopen aan huis!

Verschillende soorten fruitbomen

Naast de kersenboom zijn er nog heel erg veel fruitbomen waar je uit kunt kiezen. Je kunt er natuurlijk ook meerdere nemen.

Je kunt kiezen uit notenbomen, deze kunnen heel erg groot worden en dat kan behoorlijk mooi in je tuin staan. Bovendien kun je in de herfst wanneer de walnoten bijvoorbeeld vallen, deze rapen en ze meteen opeten of verwerken in een recept.

Ook heb je perenbomen en appelbomen. Appelbomen zijn erg gemakkelijk te onderhouden en kosten niet veel tijd. Het zal wel aan het klimaat liggen hoeveel appels er zullen groeien dat jaar en dat kan heel erg verschillen. Hetzelfde geldt voor de perenboom, hoe beter het klimaat voor de boom, hoe meer fruit je zal hebben!

Het is heel erg leuk om te kijken naar verschillende soorten fruitbomen, ook zijn de abrikozen, perziken en nectarines erg populair en hoe leuk is het om deze te kweken, dit kan ook erg leuk zijn voor de kinderen. Tuinieren is immers iets wat veel kinderen leuk vinden om te doen.

Meer over de tuin?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin