Aanbouw-en-OpbouwTuinTuin

Tips bij het aanschaffen van een terrasoverkapping

terrasoverkapping

Denk je erover om een tuin- of terrasoverkapping te plaatsen? Wil je zowel in de zomer als in de winter maximaal van je tuin genieten? Zoek je beschutting tegen de zon, de regen en de wind? Je hebt overkappingen in verschillende soorten en maten en gemaakt van diverse materialen. In deze blog geven we je meer informatie over de keuzes die je hebt. Ook krijg je tips bij het kopen en plaatsen van een overkapping, en waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van een passende model. Aluminium overkappingen bevinden zich veelal direct achter de woning.

Aluminium terrasoverkapping

Dat een tuinoverkapping de laatste jaren steeds populairder is, is geen verrassing meer. Deze zijn een fraaie en luxe aanvulling op je tuin en terras, en bieden je de mogelijkheid om het grootste deel van het jaar van de buitenlucht en je tuin te genieten. Veel aluminium terrasoverkappingen zijn op maat verkrijgbaar en breid je eenvoudig uit met allerlei accessoires, zoals een glazen schuifwanden en/of een aluminium zijwand. Hierdoor kun je zelfs een tuinkamer creëren.

De terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, zoals antraciet en crème-wit. Er zijn ook verschillende overzetkappen mogelijk, waaronder halfrond, vlak of klassiek, en je hebt de keuze uit een polycarbonaat of glazen dak. Ook qua formaat is er veel aanbod: vaak zijn de overkappingen al verkrijgbaar vanaf 3,06 meter breedte tot een maximale breedte van 12,03 meter. Ook de diepte is variabel. Deze begint bij 2,50 meter en gaat in stappen van 0,5 meter tot maximaal 4,00 meter.

Voorzijde overkapping

Voor de voorzijde van je aluminium terrasoverkapping heb je de keuze uit een open voorzijde, het gebruik van schoren en een voorzijde met een glazen schuifwand. Wie voor een geheel open voorzijde kiest, kan de overkapping een klassiek uitstraling geven door een keuze te maken voor schoren. Deze zijn vooral populair bij landelijke woningen. Je kunt ook de voorzijde van je terrasoverkapping voorzien van een glazen schuifwand. Hiermee creëer je een luxe tuinkamer. De schuifwand kan open, wanneer je van de frisse buitenlucht wilt genieten, of dicht, om kou of hitte buiten te houden. Zo kun je in alle jaargetijden onder je overkapping zitten.

Dakbedekking aluminium terrasoverkapping

Bijna alle terrasoverkappingen zijn uitgevoerd met een dak uit polycarbonaat of glas. Bij het polycarbonaat heb je de keuze uit twee soorten: helder of melkwit. Afhankelijk van de keuze van de dakbedekking komt er meer of minder licht/warmte door de overkapping. Ook voor de zijkanten van je terrasoverkapping heb je diverse keuzes. Zo kun je ervoor kiezen om aan één zijkant een zijspie met polycarbonaat plaatsen – bijvoorbeeld wanneer de overkapping daar aan een schutting grenst – en aan de andere kant een glazen schuifwand. De verschillende zijkanten zijn weer te combineren met de diverse voorzijdes van de terrasoverkappingen.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.