Tuin

Stap voor stap de beste behandeling voor jouw loungebank

loungebank

Een loungebank is het ideale plekje van een tuin om je haar los te laten en lekker met je voeten omhoog tot rust te komen, om de laatste zonnestralen van die dag nog eventjes mee te pikken of om gewoon een drankje te doen met vrienden terwijl je beschut zit tegen de regen.

Je loungebank wordt voor alles gebruikt en je wilt de bank nog waarschijnlijk lang houden. Daarom volgen hier tips om ervoor te zorgen dat je loungebank zo lang mogelijk mooi blijft.

1. Verwijder vuil

Als je wilt dat je tuinmeubels zo lang meegaan als mogelijk is, moet je ze regelmatig schoonmaken. Pak een stoffer en verwijder daarmee het kleine grut weghalen zoals takjes, modder of bladeren. Een stoffer of een kleine bezem is de beste optie omdat deze geen blijvende schade geeft zoals krasjes of deukjes.

2. Beschermhoes

Regen, wind, sneeuw, we kennen het allemaal in Nederland en tenzij je een all weather loungeset hebt, kan je tuin set hier niet goed tegen. Zorg er daarom voor dat je jouw loungeset altijd beschermd met een beschermhoes als je er geen gebruik van maakt. Zelfs de Uv-straling van de zon kan schade geven, door de zon kan de kleur verbleken van je tuin set. Zorg er trouwens wel voor dat je lounge meubels goed droog zijn voordat je ze afdekt. Zo voorkom je schimmel.

3. Schoonmaken

Je meubels goed schoonhouden is belangrijk. Vooral als je wilt dat ze langer meegaan dan een jaartje. Hoe je dit doet? Pak een klein beetje afwasmiddel en meng deze aan met water. Met een doekje of een sponsje kun je de meubels inzepen om vervolgens met de tuinslang af te spoelen. Je meubels zijn dan weer zo goed als nieuw!

4. Binnen

Nog beter dan afdekken is om in de winter je tuinmeubels binnen te zetten. De winterse kou, regen, ijzel en sneeuw doen je tuinmeubels absoluut geen plezier. Als je dus de mogelijkheid hebt om je tuinmeubilair naar binnen te zetten doe dit dan direct. Op deze manier ben je er van verzekerd dat je geen verrassingen tegen komt als je tijdens de lente besluit om je tuin set weer naar buiten te verplaatsen.

5. Een speciale reiniging

Je kunt je tuin set ook voorzien van een schoonmaakbeurt met een speciaal voor tuin sets ontwikkelde reinigingsmiddel. De schoonmaakmiddelen die hier speciaal voor ontwikkeld zijn maken net iets grondiger schoon dan een doorsnee sopje. Kleine tip die we je mee willen geven: probeer eerst zelf schoon te maken met je eigen sopje, als je daarna nog steeds last hebt van zichtbare vlekken op je tuin set dan kun je het nog een keertje extra schoonmaken met een speciale reiniger.

Meer over de tuin?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin