Tuin

Prunus lusitanica Brenelia haag in de tuin

Luxe tuin met haag

De Prunus lusitanica Brenelia is een Portugese laurier. We kennen allemaal de Angustifolia, maar de Brenelia is een relatief nieuwe variant van de Portugese laurier. De Brenelia heeft smallere bladeren dan de Angustifolia en zijn licht golvend. Verder hebben de takken een kleur die dicht bij donkerrood ligt terwijl we bij de Angustifolia dieproze takken zien.

Wat beide Portugese laurier soorten wel gemeenschappelijk hebben is dat ze winterhard zijn en het hele jaar groen blijven. De Prunus Brenelia kan tot een hoogte van 4 meter uitgroeien. Ideaal dus om als privacyhaag aan te planten of een lelijk uitzicht aan het oog te onttrekken. Het kent een opgaande groei, wat betekent dat het niet al te breed uitwaaiert. Dat maakt de Prunus lusitanica Brenelia ook zeer geschikt voor kleinere tuinen. Het heeft ook geen voorkeur voor een bepaalde standplaats dus op iedere plek is deze schoonheid aan te planten.

Milieuvriendelijke haag

Wanneer je graag vlinders, bijen en vogels in je tuin hebt is de Prunus lusitanica Brenelia een echte aanrader. In de maanden juni en juli verschijnen er namelijk lange, witte bloementrossen die een heerlijke geur verspreiden. De nectar is een heerlijke lekkernij voor bijen, vlinders en andere insecten.

Na de bloeiperiode komen er bessen aan de Prunus lusitanica Brenelia. Vogels zijn hier dol op. Al met al is het dus een zeer milieuvriendelijke haag waar niet alleen door mensen, maar ook door insecten en vogels van genoten wordt.

Verzorging van de Prunus Brenelia

De Portugese laurier Brenelia houdt van een goed gedraineerde bodem. Natte voeten heeft het een hekel aan, maar het is wel belangrijk dat het in de eerste periode na het aanplanten voldoende water krijgt. Ook tijdens een langdurige droge periode is het goed om de grond regelmatig te checken of het nog voldoende vochtig is.

Verder vraagt de Prunus lusitanica Brenelia maar weinig onderhoud. Een of twee keer per jaar snoeien wordt aanbevolen: in het voorjaar en/of na de bloei. Wil je het af en toe extra verwennen? Strooi dan in het voorjaar, wanneer het niet meer vriest, organische mestkorrels bij de Prunus Brenelia. Hierdoor blijft de prachtige groene kleur behouden.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin