Tuin

Parkband als opsluitband of zitelement

parkband

Een betonnen parkband zorgt voor mooie afwerkingen die er netjes en verzorgd uitzien. Maar wat is een parkband eigenlijk? Het is vergelijkbaar met een betonnen opsluitband. Met een band maakt u een mooie omheining om een boom of een bloemenperk bijvoorbeeld. Of in de ruimte welke binnen een aantal parkbanden ontstaat er een mooie speelplek.

Gooi het vol met zand en de kinderen hebben een geweldige zandbak terwijl u met een kopje koffie, zittend op de parkband, de boel in de gaten houdt. Want het is ook uitstekend geschikt als zitelement. Dat is waarom u ze ook veel tegenkomt in stadsparken en langs waterkanten. Een lekkere plek om even uit te rusten en te genieten van de natuur en de omgeving.

Een betonnen parkband is onderhoudsvrij

Een betonnen parkband van JS Beton is in diverse maten en kleuren te verkrijgen. Zo kunt u hoge en lage parkbanden onderling met elkaar combineren waardoor er mooie hoogteverschillen ontstaan. Om het een nog speelser karakter te geven kunt u ook verschillende kleuren met elkaar matchen. Het beton waaruit een parkband is vervaardigd heeft als groot voordeel dat het overal tegen bestand is.

Het is oersterk dus het kan vele aanvaringen met buitenspeelgoed, fietsen, auto’s en andere voertuigen goed doorstaan. Omdat een betonnen parkband weersbestendig is behoeft het nagenoeg geen onderhoud. Het gaat onder invloed van het weer en vocht niet barsten, scheuren of krimpen. Hierdoor behoudt een betonnen parkband jarenlang zijn mooie en robuuste uitstraling.

De vele mogelijkheden

Een parkband is geschikt om te gebruiken als opsluitband of zitelement.. Zowel voor particulieren als bedrijven in de infrastructuur zijn de banden een goedkope manier om op creatieve en bijzondere wijze buitenruimtes aan te kleden. Ondanks dat ze vele jaren meegaan zijn ze namelijk zeer scherp geprijsd.

Wanneer u een boom of perkje op een opvallende manier wilt benadrukken plaatst u er een schakering van parkbanden omheen. Zo is het beschermd en valt het ook goed op. Ze zijn verkrijgbaar in een rechte variant, maar ook in een bocht of in verstek. Laat u verrassen door de vele mogelijkheden van een parkband en creëer er uw eigen ontwerpen mee.

Meer over de tuin?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin