Tuin

Met deze 5 kleine aanpassingen ziet je tuin er weer als nieuw uit!

hout zagen in tuin

Heb je nog steeds een zandbak in de tuin of een grote schommel, terwijl de kinderen het huis al lang uit zijn? Dan is het tijd om de tuin te renoveren. Natuurlijk kan het ook zijn, dat je toe bent aan een andere stijl in je tuin. Door de jaren heen kan je eigen smaak veranderen. We helpen je graag op weg met onze tips om de tuin te veranderen. Tuinmeubelen bestellen kan een eerste stap zijn om de tuin wat te veranderen. 

Wat kost een tuinrenovatie? 

Voordat je begint is het natuurlijk goed om te weten welk budget je nodig hebt. Een tuinrenovatie kun je zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Wanneer je een bedrijf inschakelt dan is het goed om te rekenen op een investering van 50 tot 100 euro per vierkante meter. Wanneer je zelf veel doet en misschien gebruikte materialen kunt krijgen dan kan de prijs wat lager zijn. Beplanting, bestrating en vlonders zijn een grotere investering dan een nieuw gazon van gras. 

Oud en nieuw

Het is natuurlijk mogelijk om de tuin in stappen te renoveren. Het is niet altijd nodig om de hele tuin op de kop te zetten en alles te veranderen. Zo kun je de bestrating laten zitten en de beplanting veranderen. Ook kun je de vijver weghalen en hier een stukje terras maken. Er zijn veel mogelijkheden. Denk in oplossingen en wees creatief. Op die manier heb je ook geen groot budget nodig. 

Kleine veranderingen in de tuin

Hieronder sommen we een aantal ideeën op die je kunt doorvoeren. Het zijn kleine veranderingen in de tuin. Het gaat om: 

  • Planten verwijderen of verplaatsen 
  • Bomen en struiken snoeien
  • Het gazon weer mooi maken
  • Het herstellen van het terras en de tegels in de tuin 
  • Onkruid verwijderen 

Het is afhankelijk van je budget en de tuin waar je voor kiest. Het is mooi om oude elementen te behouden. Een mooi beeld hoef je niet weg te halen. Ook kan soms het schoonmaken van de tuin al een wereld van verschil maken. 

Meer bloemen in de tuin

Het is mooi om iedere seizoen de tuin wat bij te houden. Kies ervoor om in de lente en zomer meer bloemen in de tuin te laten bloeien. Je kunt kiezen voor eenjarige bloeiers en ook voor bloembollen. Het is heerlijk om in een fleurige tuin te zitten. 

Een extra zithoekje 

Wanneer het mogelijk is, is het goed om een zonnig zithoekje te maken om er een boekje te lezen. Het is ook heerlijk om er het nieuws te lezen op je tablet. Een lekkere kop thee, glas wijn of wat fris bij de hand maakt het helemaal af. Het is helemaal geweldig als je een overkapping kunt maken. Hier kun je dan heerlijk onder zitten wanneer het weer net wat minder wordt. Een straalkacheltje erbij en je bent er niet meer weg te slaan. Zo kun je alle jaargetijden lekker van de tuin genieten. 

Meer over tuinieren?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin