TuinTuinaanleg

Kunstgras zelf leggen of toch laten leggen?

kunstgras laten leggen

Wil je kunstgras leggen? Kunstgras is tegenwoordig een fijn en praktisch alternatief op echt gras. Het zorgt namelijk voor dezelfde natuurlijke uitstraling, terwijl het veel minder onderhoud behoeft. Daarnaast blijft het altijd groen.

Het is dus niet zo gek dat steeds meer mensen kiezen voor een mooie kunstgrasmat. Kies je eenmaal voor kunstgras, dan is het van belang om af te wegen of je het zelf wilt aanleggen of dat je het uitbesteed

Het zelf leggen van kunstgras 

Het scheelt dat het zelf aanleggen van een kunstgrasveldje niet heel lastig is. Veel mensen doen het dan ook zelf, vooral omdat het in kosten scheelt. Wel wil men nog wel eens in de knoei komen. Daarnaast is het vrij belastend voor je lichaam. Bij klachten aan de rug of aan de nek is het verstandig om het klusje te laten klaren door vakmensen.

Het is belangrijk om het klusje fysiek niet te onderschatten. Doe je het wel zelf en laat je lichaam het toe, zorg dan dat je de juiste materialen en gereedschappen in huis hebt. Deze benodigdheden kun je online bestellen of kopen in een fysieke winkel. Laatstgenoemde heeft het voordeel dat je gemakkelijk om advies kunt vragen. Alle benodigdheden in huis? Hieronder vind je in vijf simpele stappen hoe het aanleggen van kunstgras in zijn werk gaat. 

  • Stap 1: prepareer de grond. Dit doe je door het oude gras te verwijderen. Vervolgens dien je de grond mooi te egaliseren. Dit doe je middels een hark. 
  • Stap 2: breng een zandbed aan van bestratingszand. Deze dient minimaal 5 cm hoog te zijn. 
  • Stap 3:Plaats een onderdoek. Dit gaat er voor zorgen dat het kunstgras mooi stabiel komt te liggen. Ook voorkom je hiermee de groei van onkruid. Door een onderdoek zal onkruid namelijk niet (zichtbaar) groeien. 
  • Stap 4: rol het kunstgras uit. Het is belangrijk dat je geen plooien meer ziet. Let goed op dat de sprieten bij meerdere rollen dezelfde kant op staan. 
  • Stap 5: zet het kunstgras vast door haken te gebruiken. De haken sla je langs de randen van het kunstgras. Let er op dat je haken gebruikt die speciaal bedoeld zijn voor kunstgras. De haken zorgen er praktisch voor dat het kunstgras vast wordt gezet, dit dient dus goed te gebeuren. Als de mat eenmaal vastzit ben je klaar en kun je met een voldaan gevoel genieten van je zelf aangelegde kunstgrasmat.

Kunstgras laten leggen 

Zie je het niet zitten om zelf kunstgras te leggen, dan is het verstandig om dit over te laten aan een professional. Zo heb je ook zekerheid dat het 100% goed gebeurt. Professionals beschikken over de juiste materialen en gereedschappen en kunnen binnen een uiterst korte tijd een kunstgrasmat aanleggen.

Voorts kunnen ze je advies geven omtrent het onderhouden van de mat. Wel ben je iets duurder uit uiteraard, dit is het grootste nadeel ten opzichte van het zelf aanleggen.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin