Tuin

Je tuin ombouwen tot een vakantieoord

tuin ombouwen

Wil jij je tuin ombouwen? We kiezen steeds vaker voor een vakantie in eigen land, of zelfs een vakantie in eigen tuin! Niet voor niets, want het weer is de afgelopen jaren steeds beter geworden tijdens de Nederlandse zomers. Nu het voorjaar aanbreekt is het tijd om aan de slag te gaan met de tuin.

Welke klusjes voer jij dit voorjaar uit, om in de zomer optimaal van de ruimte te kunnen genieten? In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je de tuin kunt ombouwen tot een waar vakantieoord. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de andere gezinsleden. 

Om te beginnen kan het leuk zijn om samen met je gezin een lijstje op te stellen van hetgeen waaraan een vakantieoord moet voldoen. Jij zoekt naar een plek om tot rust je komen, je jongste kinderen willen een zwembad en de tieners dringen aan op een jacuzzi kopen. Aan welke van deze elementen voor in de tuin heb jij al gedacht? 

Aan de slag met de inrichting van nieuwe tuin

Wanneer de wensen geïnventariseerd zijn en het budget voor de nieuwe tuin is vastgesteld, kun je aan de slag gaan met het ontwerp. Het ontwerp van een tuin maak je met online tools, of op los papier. Het is belangrijk om bij de inrichting van de tuin niet alleen te letten op de jacuzzi, het zwembad en bijvoorbeeld een veranda. Denk ook aan de kleuren die je in de tuin terug laat komen. De kleuren van de verschillende planten zouden aan moeten sluiten op de kleuren in de tegels die je gebruikt voor een terras of paadje. 

Daarbij wil je dat je het hele jaar door van de tuin kunt genieten. In het bijzonder wanneer je besluit een jacuzzi te kopen. Deze kun je immers ook in de herfst en zelfs de winter gebruiken met het gezin. Je geniet het hele jaar van de tuin, als je planten met verschillende bloeitijden gebruikt. Zo heeft de tuin vrijwel nooit een grauwe uitstraling! Het houdt je vrolijk en maakt je gelukkig. 

Zwembad of jacuzzi in de tuin plaatsen

Een vakantieoord is niet compleet zonder een zwembad of een jacuzzi. Met name voor kinderen is het ontzettend leuk, wanneer zij hier met vrienden en vriendinnen kunnen ontspannen. Ook als ouder kan een jacuzzi heel ontspannend zijn! Zeker na een lange dag op je werk.

Let bij de aanschaf van een zwembad of jacuzzi op de beschikbare ruimte. In het geval van een zwembad wil je rondom het zwembad een rand maken. Zo heb je de ruimte om in het zwembad te springen, zonder dat je dit vanaf het gras hoeft te doen. 

Tip: je kunt een zwembad of jacuzzi het beste onder een overkapping plaatsen. Het voordeel hiervan is dat er minder vuil in het water van beide elementen komt. Zo wordt schade aan de waterpomp en bijvoorbeeld het filter in de jacuzzi of het zwembad voorkomen. Je bestelt een inbouwzwembad of jacuzzi eenvoudig bij een online tuinwinkel. 

Meer over de tuin?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin