Hekwerk-en-schuttingen

Schuttingen laten plaatsen: verschillende soorten

schuttingen plaatsen

Denk je erover schuttingen te laten plaatsen? Wat zijn de verschillende soorten houten schuttingen? Denk aan schuttingen van hout, metaal of iets anders. Hier is een lijst met enkele veelvoorkomende typen omheiningen. Hopelijk helpt het je bij het kiezen van de juiste schuttingen, zodat je deze kunt laten plaatsen!

Houten schutting

Wil jij een schutting laten plaatsen, maar wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Een houten schutting is meestal gemaakt van grenen- en vurenhout. Dit type omheining is altijd al razend populairder geweest, omdat ze minder onderhoud vergen dan andere materialen. Daarnaast bieden ze ook voldoende bescherming en de nodige privacy. Hieronder nog twee soorten uitgelicht.

Nobifix hout

Nobifix is ​​in het verleden veel gebruikt voor wat wij zouden beschouwen als houten schuttingen vanwege de duurzaamheid en kwaliteit. Dit type rot, splintert of vervormt niet na verloop van tijd zoals sommige andere houtsoorten.

Bankirai hout

Bankirai hout gebruikt men voor houten schuttingen omdat het een harde en duurzame houtsoort is. Het is ook bestand tegen rot, vocht en termieten, waardoor het een goede keuze is voor hekken die aan de elementen worden blootgesteld. 

Tuinschutting

Een tuinschutting is meestal gemaakt van een houten structuur met een daaraan vastgemaakt latwerk waarop klimplanten groeien. Een tuinhek is een geweldige manier om dieren en mensen uit je tuin te houden terwijl je toch een mooie toevoeging hebt die meer aandacht zal trekken naar je tuin of boomgaard. 

Laat een houten betonnen schutting plaatsen

Als je een sterke houten omheining nodig hebt die je tuin een moderne en natuurlijke uitstraling geeft, dan is een houten-beton schutting misschien wel de beste keuze voor jou. Dit type omheining is meestal gemaakt van een mengsel van cement en zaagsel, terwijl sommige mensen stro of papierpulp gebruiken voor meer isolatie. Deze materialen mengt men met zand en grind voordat ze deze combineren met lijm. Dit zorgt ervoor dat het nieuwe composiet niet loskomt van de rest van het hout.

De meeste mensen kiezen ervoor om dit type omheining op hun eigendom te laten installeren omdat het minder kost dan andere materialen en toch privacy biedt. Dit type omheining rot of splintert niet na verloop van tijd zoals sommige andere houtsoorten doen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor omheiningen die worden blootgesteld aan de elementen.

Meer over hekwerken.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.