Hekwerk-en-schuttingen

5x soorten tuinafscheidingen

Hekwerk

Voor het afschermen van een tuin zijn verschillende manieren, en hekwerk van verschillend materiaal. Maar welk soorten tuinafscheidingen passen het beste bij jouw tuin? In deze blog hebben we 5x soorten hekwerk opties, waar misschien wat bij zit wat bij jouw tuin past.

Dubbelstaaf hekwerk

De elegante hekwerksoort is een combinatie van gaashekwerk en spijlenhekwerk, waardoor het erg stevig is. Een dubbelstaaf hekwerk wordt voornamelijk gebruikt voor het afrasteren en beveiligen van een stuk grond of terrein. Daarnaast is dit soort hekwerk vaak te zien als afsluiting van een tuin of speeltuin. Er zijn verschillende palen beschikbaar bij dit hekwerk, de palen komen in ronde metalen of rechthoekige vorm. Naast het gaas hekwerk is dit een goedkope optie.

Gaas hekwerk

Van alle soorten hekwerk is het gaas hekwerk het goedkoopst, maar ook het meest functioneel. Het wordt gemaakt van metaaldraden en kan op verschillende manieren gevlochten worden, voor een verschillende uitstraling van het hekwerk. Gaas hekwerk wordt vaak gebruikt om particuliere en zakelijke terreinen af te bakenen, maar soms ook voor kleine veehouderij. Het is ook mogelijk om extra beveiliging toe te voegen, door prikkeldraad te bevestigen op het hekwerk.

Schanskorven

Een veel gekozen tuinafsluiting is een schanskorf: ofwel een steenkorf die van gegalvaniseerd staal is gemaakt, en opgevuld is met verschillende soorten natuurstenen. Een schanskorf wordt vaak gebruikt voor een tuin- of erfafscheiding. Er zijn talloze mogelijkheden voor jouw schanskorf. Je kunt kiezen voor een soort natuursteen, meerdere soorten of zelfs voor een figuur gevormd van een andere kleur natuursteen. Een steenkorf zorgt voor een moderne en afgewerkte uitstraling, en het is daarnaast ook nog eens enorm duurzaam voor jouw tuin!

Spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk is het stevigste hekwerksoort, waardoor het een goede keuze is dit hekwerk te kiezen wanneer je jouw terrein wilt beveiligen. Het is verkrijgbaar in twee soorten afwerkingen, dit zijn klassiek en modern. De klassieke afwerking van spijlenhekwerk dient vaak ook wel als sierhekwerk. Het draait bij sierhekwerk voornamelijk om de vormgeving, en je kan het hekwerk zelf samenstellen zodat het bij de tuin past.

Groene tuinafscheidingen

Wilt u liever geen hekwerk van hout of metaal? Dan is een haag misschien iets voor je tuin. Een haag zorgt voor een tijdloze, warme en natuurlijke uitstraling voor jouw tuin. Naast dat je kan genieten van een jaar lang groene haag, houden deze tuinafscheidingen ook nog eens wind tegen.

Keuze hekwerk

Op zoek naar nieuw hekwerk maar weet je niet welk soort het beste bij jouw tuin past? Neem een kijkje bij Hekwerkonline en ontdek het ruime assortiment tuinafscheidingen, wellicht vindt je wel wat wat bij je past!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.