Hekwerk-en-schuttingen

3 manieren om harmonicagaas te gebruiken in je tuin

harmonicagaas

Harmonicagaas is mogelijk het meest gebruikte gaas in de tuin. Je herkent het gemakkelijk door de ruitvormige mazen die in elkaar geweven zijn. Het is beweeglijk en wordt opgerold en is eigenlijk een soort van gaasmat die je tussen palen spant en waarmee je zo een omheining maakt.

Dit type gaas is niet voor niets zo populair, want het kan gebruikt worden in een groot aantal situaties. Het is eigenlijk altijd een optie als je een omheining nodig hebt. We hebben hier slechts drie situaties voor je verzameld waarin harmonicagaas een uitstekende optie is.

Harmonicagaas bij dierenverblijven

Eén van de doeleinden waarvoor harmonicagaas veel wordt gebruikt is als omheining van en dierenverblijf. De maas is niet te groot en ook niet te klein en daarvoor is het geschikt voor het houden van kleinvee en pluimvee. Kippen, schapen en geiten kunnen niet uitbreken en zijn veilig.

Het gaas is te krijgen in verschillende hoogtes, zodat je dat kunt aanpassen aan het soort dieren dat je wilt gaan houden. Neem je een diersoort dat door de mazen heen zou kunnen glippen, zoals kwartels en kleine konijntjes, dan is het beter om gaassoort met een kleinere maas te kiezen.

Als bescherming van je moestuin

Heb je een moestuin en merk je dat deze wordt beschadigd door bijvoorbeeld knaagdieren of de honden uit de buurt, dan heeft deze bescherming nodig. Harmonicagaas is dan een uitstekende optie. Je houdt er de grotere dieren mee bij je kwetsbare zaadjes en plantjes weg waardoor deze ongestoord kunnen groeien.

Wil je ze ook beschermen van grotere vogels zoals kraaien, merels en eksters, dan bouw je een kooi van harmonicagaas en ze kunnen er niet bij. Heb je vooral last van kleinere dieren, zoals musjes of knaagdieren, dan is een gaas met een kleinere maas een betere optie.

Als hekwerk rondom je erf

Een laatste manier waarop je harmonicagaas kunt gebruiken is als omheining rondom je tuin of erf. Je plaatst het gemakkelijk zelf en het is niet duur. Omdat het niet zwaar is, is een fundering niet nodig. Daarnaast heeft het een mooie uitstraling. Ook al is het om esthetische redenen vaak niet de eerste keuze, je verliest je ruimtelijke gevoel niet omdat je er gewoon doorheen kijkt.

Plaats een aantal klimop planten onder het hek en als deze beginnen te groeien creëer je een natuurlijke omheining om je tuin. Dat is schitterend als je een afscheiding wilt maken die moeiteloos in de rest van de tuin opgaat.

Wel of geen gaas?

Harmonicagaas is mogelijk het meest veelzijdige type gaas dat je kunt toepassen in je tuin. Het is te krijgen in groen en zwart, het is sterk, goedkoop en gemakkelijk te plaatsen.

Omdat het toch een gaassoort blijft, zijn er ook enkele situaties waarin het minder geschikt is. Zo biedt het geen privacy, is het niet erg geschikt als beveiliging van je huis en tuin en zijn er ook betere opties als je op zoek bent naar een sierhek.

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.