Tuin

Euonymus Japonicus Green Spire haag aanplanten

Euonymus Japonicus Green Spire

Een mooie en verzorgde tuin met prachtige haagjes, dat wil toch iedereen? Je hebt je best gedaan en fraaie tuinkamers aangelegd met buxus. Maar na verloop van tijd worden de buxushaagjes bruin en ziet de boel er verdord uit. Grote kans dat de buxus aangetast is door de buxusmot of een schimmelziekte. Behandeling hiervan is duur, arbeidsintensief en geeft vaak niet het resultaat dat je graag wilt.

Een alternatief voor een Buxus haag

Vervang de buxus door de Euonymus Japonicus Green Spire. Deze heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen dan de buxus maar is resistent tegen schimmel en de buxusmot. Het blijft immer groen want de Euonymus Japonicus is winterhard. De prachtige blaadjes hebben een glanzend donkergroene kleur. Ze zijn langwerpig, klein en aan de uiteinden licht gekarteld. Dit unieke uiterlijk geeft de haagjes een mooi aanzien.

Behalve als haag kan de Euonymus Japonicus Green Spire ook worden gebruikt als groeps- of borderbeplanting. Deze heester is winterhard en kan goed tegen droogte. Hij is geschikt voor groeien in volle zon of halfschaduw. Het kan dus op iedere standplaats staan en aanplanten kan het hele jaar door, behalve wanneer het vriest.

Euonymus Japonicus Green Spire aanplanten

Wanneer je de Japanse Kardinaalsmuts, de andere benaming voor de Euonymus Japonicus Green Spire, gaat aanplanten als haagje kun je het beste een spandraadje gebruiken. Zo weet je zeker dat het recht komt te staan.

Je hoeft maar een kleine geul uit te graven, 20 à 30 centimeter is al voldoende. Vermeng de uitgegraven grond met wat aanplantgrond om de jonge planten een goede start te geven. Na plaatsing in de geul voeg je de uitgegraven aarde weer toe en drukt deze goed aan. Geef direct water en blijf dit gedurende de eerste weken doen. Ook bij warm weer kun je de Euonymus Japonicus Green Spire het beste regelmatig van vocht voorzien op de momenten dat de zon wat minder fel schijnt.

De Euonymus Japonicus Green Spire verzorgen

Om de Euonymus Japonicus Green Spire in topconditie te houden en een strak verzorgd voorkomen te creëren snoei je deze jaarlijks, aan het einde van de winter. Veelal is de bovenzijde toppen met een snoeischaar voldoende. Doe dit op een niet al te warme, bewolkte dag. Zo voorkom je verbranding van de broze blaadjes. De Euonymus Japonicus Green Spire kan tot een maximale hoogte van 80 centimeter uitgroeien.

Ben je op zoek naar een alternatief voor een haag? Er zijn allerlei typen tuinafscheidingen die je zou kunnen overwegen..

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin