Tuin

Elke buitenhaard voor elk type tuin

elke-buitenhaard-voor-elk-type-tuin

Of het nu een zomeravond of een winteravond is, een buitenhaard zorgt altijd voor een heerlijk sfeertje en brengt gezelligheid met zich mee. Bij het aanschaffen van een buitenhaard wil je natuurlijk wel weten waar je op moet letten. 

Wat wil je ermee?

Natuurlijk is een van de belangrijkste dingen om te bedenken wat je er uiteindelijk mee wilt. Wil je het voornamelijk gebruiken voor de gezelligheid of moet het echt warmte af geven? Het is belangrijk om deze vragen te stellen aan jezelf, zodat je gericht gaat zoeken.

Brandstof

Je hebt daarnaast nog verschillende keuze tussen een elektrische, houten of een gas tuinhaard. Elk soort brengt zijn eigen voor- en nadelen met zich mee. 

Een houtkachel brengt bijvoorbeeld warmte met zich en beschikt over echt vuur. Daarnaast is een houtkachel vaak ook goedkoper dan ander soort tuinhaarden. Nadelen van een houtkachel zijn dat je hout nodig hebt en dat het voor rook kan zorgen. 

Een gashaard is daarnaast eenvoudig uit- en aan te zetten. Daarnaast heb je geen sprake van rook en heb je heel veel keuze in verschillende soorten modellen. Een punt waar je op moet letten is waar je de gasfles plaatst, want het is niet mooi om deze in zicht te hebben. En daarnaast is deze tuinhaard vaak duurder dan een houthaard. 

Een eenvoudig bedienbare buitenhaard is een elektrische buitenhaard. Deze zijn snel en eenvoudig te bedienen. De nadelen zijn dat het niet echt een sfeer met zich mee brengt en dat er sprake is van een hoog stroomgebruik. 

Wat wil je ervoor uitgeven?

Natuurlijk is het budget wat je ervoor uit wilt geven ook belangrijk. Wat is een buitenhaard je waard? Natuurlijk kun je het budget net zo groot maken als dat je zelf wilt, maar het is wel belangrijk om hier voor die tijd over na te denken. 

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin