TuinVijver

Een vijver plaatsen in 1 dag

vijver plaatsen

Wil je een vijver plaatsen? Het mooie weer is inmiddels nabij en dus is het tijd om lekker in de tuin te werken. Een van de lievelingsprojecten als het mooie weer in opkomst is, is het aanleggen van een vijver. Hoe je dit precies doet ga ik je vertellen in dit artikel.

Lees gauw verder voor praktische tips en kom erachter hoe jij in de volgende twee stappen een vijver kan aanleggen:

1. Kies de juiste locatie
2. Plaats een vijver in één dag

Kies de juiste locatie voor het aanleggen van de vijver

Een vijver is een leuke manier om je tuin wat extra flair te geven. Het kan het er voor zorgen dat jetuin helemaal compleet is. Maar het is wel belangrijk om de vijver aan te leggen op de juiste locatie. Het is niet alleen belangrijk voor het oog, maar ook voor de gezondheid van je vijver zelf.

De natuurlijke balans van je vijver wordt zowel bepaald door externe factoren als interne factoren. En op beide factoren kun jij invloed hebben. Voorbeelden van externe factoren die invloed hebben op jouw zijn: zonlicht, regen, natuurlijk afval en dieren.

Zorg dat je vijver voldoende zon krijgt en het liefst zo weinig mogelijk natuurlijk afval. Plaats bij voorkeur de vijver niet onder de boom.

Plaats een vijver in één dag

Oké, ik moet de titel wel iets nuanceren. Het plaatsen van een vijver in 1 dag is mogelijk, maar je moet dan wel genoeg tijd hebben om het gat uit te graven. De beste manier om snel en effectief een vijver te plaatsen is door het plaatsen van een vijverbak.

Een vijverbak is een bak die vooraf is gevormd naar de vorm van je vijver. Je weet precies hoeveel grond je uit moet graven en hoe de vorm eruit komt te zien. Als het gat eenmaal groot genoeg is, plaats je de vijverbak in het gat en voilà. De vijver is klaar.

Zo makkelijk kan het zijn. Hopelijk heb jij binnenkort een vijver in je achtertuin waar je van kan genieten. En als je het uitdagend wil maken, probeer het dan binnen 1 dag.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin