Tuin

Duurzame houten schutting

houten schutting

In dit artikel ga ik het hebben over de duurzaam houten schutting. Wat is een duurzaam houtsoort eigenlijk? Dit is een houtsoort die kan groeien en aanvullen zonder de aarde uit te putten. Daarnaast heeft het een lange levensduur wanneer je het gebruikt als product. De meest voorkomende houtsoorten zijn zoals grenen en vuren vanwege hun lange levensduur en natuurlijke weerstand en fijne behandelingsmogelijkheden.

Dit type schutting biedt ook de nodige privacy. Een voorbeeld van een duurzame houtsoort is de Bankirai. Deze gebruikt men, al sinds de oudheid, bij het maken van omheiningen. Het rot namelijk niet, blijft mooi recht, breekt niet af en splintert niet. Het is ook bestand tegen insecten in vergelijking met andere bomen, waardoor het een uitstekende keuze is voor uw omheining! Wilt u meer informatie over hoe u ceder kunt gebruiken voor uw schutting? Blijf lezen om meer te weten te komen. 

Wat is de meest duurzame houtsoort? 

Bankirai is een hardhout. Waarom wordt deze houtsoort gebruikt voor het plaatsen van schuttingen? De reden waarom bankirai wordt gebruikt voor schuttingen is vanwege zijn natuurlijke duurzaamheid tegen rot, bederf, termieten en andere insecten. De oliën in bankirai maken dit hout bestand tegen rot en geven het een lange levensduur als het gaat om afrasteringen. Bankirai biedt een uitstekende isolatie en maakt je tuin goed beschermd tegen de buitenwereld en voorziet je van de mooie natuurlijke look.

Welke houten schutting is het meest duurzaam?

Naast douglas heb je ook de bekende houtsoort: Douglas. Schuttingen die gemaakt worden van douglas zijn uitstekend in gebruik als schutting vanwege de lange levensduur en duurzaamheid. Het rot, vervormt, splintert, barst of splintert niet, in tegenstelling tot de meeste andere houtsoorten wanneer het na verloop van tijd verweerd is. Hierdoor is cederhout de meest populaire keuze voor houten schuttingen.

Ceder is altijd een goede keuze om als omheining te gebruiken vanwege de vele voordelen ten opzichte van andere houtsoorten die u kunt gebruiken. Het wordt al sinds de oudheid gebruikt en het is een favoriet type omheining dat meestal wordt gekozen door mensen die een hout willen dat lang meegaat tegen de elementen. Als u meer wilt weten over cederafrastering, lees dan dit artikel verder voor meer informatie!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin