Tuin

Bouw een schommel om de ontwikkeling van je kind te ondersteunen

bouw een schommel

Op dit moment is het heerlijk weer om buiten te spelen. De voorjaren en zomers worden steeds beter in Nederland. De temperaturen zijn zelfs nog aangenaam in het najaar. Ongeacht de temperatuur, kinderen kunnen heerlijk buiten spelen wanneer het droog is. Echter zitten ze steeds vaker binnen vastgeplakt aan de technologie. Dat is jammer, een schommel kan namelijk zoveel meer betekenen voor de ontwikkeling van een kind dan een scherm. Bovendien past een schommel in vrijwel elke achtertuin. Buiten spelen en schommelen hebben ook positieve invloeden op een kind. Hier lees je hoe schommels de ontwikkeling van jouw kind kan ondersteunen.

De aanschaf is de investering waard

Een kind raakt niet snel uitgekeken op een schommel. Kinderen van vrijwel alle leeftijden kunnen zich erop vermaken. Dat is ideaal, want de schommel gaat jarenlang mee. Zo kan het kind er zijn of haar hele jeugd van genieten. De zitjes zijn met de jaren aan te passen. Denk aan een babyzitje in het begin naar een normale op latere leeftijd. Zelfs tieners kunnen genieten van een schommel. Een ronde grote is perfect om in te chillen met vrienden. Tevens heeft schommelen meerdere functies. Een rustig ritme werkt kalmerend. Een snel ritme daarentegen zorgt voor opwinding en sensatie.

De ontwikkeling van evenwicht

Schommelen heeft één grote invloed op het lichaam van een kind. Het verbetert namelijk het evenwicht. Balanceren om te kunnen lopen is heel anders dan schommelen. Op een hele andere manier leren kinderen dan hoe zwaartekracht werkt. Dit komt door de bewegingen voor- en achterwaarts.

De ontwikkeling van coördinatie

Schommelen heeft hetzelfde positieve effect op de coördinatie van kinderen. Ze leren door hun bewegingen de schommel te versnellen of vertragen. Ook kunstjes zoals eraf springen is goed voor de lichamelijke ontwikkeling.

De geestelijke impact

Regelmatig op de schommel schommelen heeft niet alleen invloed op het lichaam, maar ook op de geest. Zo verbreedt het de verbeelding van het kind. Ze kunnen zich van alles voorstellen in de lucht. Het kan daarom tot fantasierijke ideeën leiden. Tevens beïnvloedt het de onafhankelijkheid. Een kind wordt rustig van schommelen en raakt in gedachten verzonken. Zo leert hij of zij zich te vermaken zonder ouders of vriendjes eromheen.

Hoe stimuleer je dit?

Zowel de geestelijke als ook de lichamelijke ontwikkeling is te stimuleren door consequentie. Wanneer je op jonge leeftijd begint met een schommelroutine, nemen kinderen dit op latere leeftijd automatisch over. Bestel je schommel daarom vandaag nog online en krijg het eenvoudig bezorgd. Kijk bijvoorbeeld eens op https://speeltoestel-koning.nl/schommel-kopen/ voor een ruim aanbod aan schommels.

Zoek je meer inspiratie voor de inriching van je tuin? Lees dan eens onze blog met praktische tips voor het aanleggen van een tuin.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin