Balkon

Is een jacuzzi op je balkon veilig?

Balkon-met-jacuzzi

Als je nog nooit een jacuzzi op jouw balkon hebt gehad, lijkt het misschien een ongewone luxe die je niet nodig hebt. Het lijkt een verspilling van ruimte en een onnodige uitgave. Echter zijn er vele redenen waarom het hebben van een jacuzzi op jouw balkon een goed idee is. Een reden hiervan is ontspanning. Het hebben van een jacuzzi zorgt ervoor dat jouw spieren ontspannen. De massagestralen of jets in de hot tub zelf, zorgen ervoor dat je een fijn momentje kan hebben na een lange dag op pad te zijn geweest. Maar waarom nou eigenlijk een jacuzzi op het balkon? Is dat wel veilig? En wat zijn de voordelen hiervan?

Is het veilig om een jacuzzi op balkon neer te zetten? 

Er is eigenlijk maar 1 ding die je moet overwegen wanneer je beslist of het al dan niet veilig is om een jacuzzi op jouw balkon te plaatsen: hoeveel gewicht het balkon kan dragen. Het eerste wat je dan wilt doen is het gewicht van de jacuzzi berekenen. Elk basis natuurkundeboek of online bron kan je vertellen hoe je dit moet doen – het is een kwestie van het vinden van de dichtheid en het volume van water. Je moet ook rekening houden met het feit of er mensen in de jacuzzi zullen zitten, aangezien dat gewicht toevoegt. Wanneer dit gewicht goed te dragen is door jouw balkon, is het volkomen veilig om hier een jacuzzi neer te zetten!

De voordelen van een jacuzzi op het balkon

Het is donker buiten, maar een fel licht schijnt door de ramen van je balkon. Je kijkt naar buiten en ziet een minder energieverbruik jacuzzi staan, waar je vrienden al van aan het genieten zijn. Terwijl je jezelf een cocktail inschenkt en met hen in het water glijdt, luister je naar de geluiden van ruisende bomen en zoemende auto’s. Plotseling valt het je op dat de lichtbron een volle maan is – en er zijn geen zichtbare stadslichten om haar gloed te dimmen. De enige andere lichtbronnen zijn sterren aan een donkerblauwe hemel en in de verte de skyline van een grote stad. Je sluit je ogen en leunt achterover in je stoel om van het moment te genieten en deze perfecte zomeravond in je op te nemen.

Dit tafereel had alleen kunnen plaatsvinden in de speciaal voor jouw appartement gebouwde jacuzzi op je balkon. Met een onbelemmerd uitzicht op de nachtelijke hemel is deze luxe een gelegenheid voor ontspanning die je niet wilt missen – en hij is het hele jaar door beschikbaar.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.