Tuin

9 tips voor het ontwerpen van een kleine tuin

Foto van een tuin

Een kleine tuin kan net zo mooi en sfeervol zijn als een grotere tuin, maar het ontwerpen ervan kan soms een uitdaging zijn. Hier zijn 9 tips om je te helpen bij het renoveren van een kleine tuin.

1. Maak gebruik van de verticale ruimte

Een kleine tuin heeft meestal niet zoveel vierkante meters aan grond, dus het is slim om gebruik te maken van verticale ruimte door bijvoorbeeld verticale tuinen of hangplanten te gebruiken.

2. Gebruik lichte kleuren

Lichte kleuren weerkaatsen meer licht en geven de illusie van ruimte. Gebruik dus lichtere kleuren voor bijvoorbeeld tuinmeubels of accessoires om de tuin ruimtelijker te laten lijken.

3. Spiegels in de tuin

Spiegels zorgen ervoor dat de tuin groter lijkt, omdat ze het licht weerkaatsen en de ruimte reflecteren.

4. Gebruik multifunctionele meubels

Kies meubels die meerdere functies hebben, zoals een tuintafel met opbergruimte of een bank met een opklapbare rugleuning, zodat je meer ruimte in de tuin hebt.

5. Hangende plantenĀ 

Hangende planten nemen minder ruimte in beslag dan planten in potten of bloempotten en voegen verticale interesse toe aan de tuin.

Klein tuin ontwerpen

6. Kies voor kleine planten

Kies kleinere planten voor in de tuin, zodat ze minder ruimte in beslag nemen. Dit is vooral handig als je weinig zonlicht hebt in de tuin.

7. Maak gebruik van een gazebo of pergola

Een gazebo of pergola kan fungeren als een kleine buitenruimte, wat extra leefruimte geeft in een kleine tuin.

8. Lange, smalle bloempotten

Lange, smalle bloempotten nemen minder ruimte in beslag dan ronde bloempotten en voegen verticale interesse toe aan de tuin.

9. Gebruik een waterornament

Een waterornament, zoals een vijver of fontein, kan een mooie aanvulling zijn op een kleine tuin en kan helpen om de tuin rustig en sfeervol te maken.

Bron: https://vanrijntuinoplossingen.nl/

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin