Tuin

3 tips voor een absolute wellness tuin

Gras en vlonder

Heb je altijd al gedroomd van een eigen wellness tuin? Een tuin waar je heerlijk tot rust kunt komen? Kan genieten van de verschillende wellness faciliteiten en eigenlijk nooit meer een bezoekje aan de spa hoeft te brengen? Dan ben je zeker niet de enige. Steeds meer mensen kiezen voor de absolute wellness-beleving in hun eigen huis. Van spabaden in de tuin tot ware massagetafels en sauna’s. Niets is te gek!

Goed nieuws: een wellness tuin is voor iedereen mogelijk. Het maakt hierbij niet uit hoe groot of juist klein je tuin is. De meeste producten zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor je deze perfect af kunt stemmen op de grootte van je tuin. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten bij het realiseren van jouw droomtuin. We zetten drie tips op een rijtje.

1. Stel een verlanglijstje samen

Voordat je echt kunt beginnen is het eerst belangrijk om een verlanglijstje samen te stellen. Want wat wordt het pronkstuk van de tuin? Wat zal de absolute wellness-ervaring doen laten zien?

Kies je bijvoorbeeld voor een jacuzzi in de tuin? Zet dan op een rijtje waar deze allemaal aan moet voldoen. Hoe groot moet deze zijn? Hoeveel beschikbare plaatsen? Hoeveel massagestralen? Moeten er nog andere extraatjes in verwerkt zitten? Enzovoorts. Op die manier stel je de jacuzzi geheel naar eigen wens samen en is het straks ook veel gemakkelijker om een definitieve keuze te maken.

Zodra je weet hoe het wellness pronkstuk in de tuin er precies uit gaat zien, wordt het tijd om ook de nodige voorbereidingen te treffen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een overkapping om zo ook tijdens regenachtige dagen hiervan te genieten. Maar ook aan het maken van een nieuwe elektriciteitsvoorziening en het verstevigen van de ondergrond.

2. Denk aan de privacy

Als je dagelijks in badkleding of misschien zelfs naakt in de tuin te vinden bent, wil je niet dat alle buren te pas en te onpas mee kunnen kijken. Je wilt daadwerkelijk van de privacy van een eigen tuin kunnen genieten. Om dit te realiseren moet er goed over het tuinontwerp worden nagedacht.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de tuin echt een privéplekje te maken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van borders en mooie erfafscheidingen. Ook met de juiste beplanting kan je heel veel privacy creëren.

3. Rustgevende planten

In een wellness tuin draait alles om stressverlagende elementen. Dit voer je het liefst in de gehele tuin door. Dat doe je bijvoorbeeld met het gebruik van rustgevende planten. Bomen en planten spelen een zeer grote rol in de tuin. Het kleurgebruik kan de hersenen stimuleren om nóg meer tot rust te komen.

Gelukkig is er heel veel keuze op het gebied van beplanting als je de tuin een rustgevende uitstraling wilt bieden. Denk hierbij vooral aan lavendelplanten, siergrassen, bamboe en tijm. Hiermee oogt de tuin nóg natuurlijker, kleurrijker en geniet je ook nog eens van het rustgevende aanzicht van tientallen vlinders.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin