Geen categorieTrappenTrappen

Traprenovatie: Knap je je trap zelf op, of laat je het doen?

traprenovatie
traprenovatie

Heb je net een nieuwbouwhuis gekocht, en zit daar nog een standaard houten trap in? Of geniet je al een tijdje van je huis, maar wil je je trap een echte opknapbeurt geven? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld je trap zelf onder handen nemen en aan de slag gaan met een vers likje verf, maar je kunt er ook voor kiezen om je trap te laten renoveren. Met een traprenovatie neem je jezelf veel werk uit handen en zorg je ervoor dat je trap professioneel helemaal wordt opgeknapt. In dit artikel zetten we de voordelen van een traprenovatie op een rij en vertellen we je hoe dit in zijn werk gaat.

 

Zelf je trap opknappen

Je eigen trap renoveren is verleidelijk, maar kan ook een behoorlijke klus zijn. Zo heb je zelf niet altijd de kennis en materialen in huis die je nodig hebt om je trap helemaal naar wens te maken. Een nieuwbouwwoning is bijvoorbeeld vaak opgeleverd met een kale trap van hout, waar je nog van alles aan kunt veranderen. Denk aan een mooi laagje verf, trapmatten of bekleding. Ook een nieuwbouwtrap kun je renoveren. Daarbij wordt je trap niet van een nieuw laagje verf voorzien, maar van nieuwe overzettreden. Die kunnen gemaakt worden van verschillende materialen. Denk aan HPL en PVC, maar ook aan massief hout. Bij een traprenovatie vinyl gebruiken is ook goed mogelijk.

 

Een slijtvaste trap

Kies je voor hoogwaardige kunststoffen zoals vinyl of PVC, dan verzeker je jezelf van een trap die niet snel zal slijten. Deze materialen zijn ijzersterk en zullen in de loop der tijd weinig onderhoud nodig hebben. Ook hebben ze verschillende andere voordelen. Zo is een trap met overzettreden van vinyl extra stil, en kunnen dit soort trappen naadloos afgewerkt worden waardoor ook stof en vuil geen kans krijgt. Kunststof overzettreden bestaan in allerlei soorten en designs. Daardoor kun je je trap helemaal naar wens laten maken. Kies bijvoorbeeld voor een mooie houtlook, of juist voor een uitstraling als van beton.

 

Een mooie afwerking

Je kunt je trap met een traprenovatie ook mooi laten afwerken. Denk aan een stijlvolle balustrade of trapleuning die perfect aansluit bij jouw smaak of wensen. Een traprenovatie-expert denkt met je mee en kan de juiste oplossingen aanbevelen. Heb je er bijvoorbeeld een hekel aan in het donker over je trap te moeten? Laat dan LED-verlichting onderaan de treden installeren. Dat is niet alleen een mooi gezicht, maar zorgt er ook voor dat je de traptreden te allen tijde kunt zien en niet snel een misstap maakt. De verlichting wordt aangeschakeld door middel van een bewegingssensor en staat dus niet continu aan. Dat maakt je trap helemaal af!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.