Trappen

Hoe maak je jouw trap kindvriendelijk?

kindvriendelijke trap

Heb jij kleine kinderen in huis rondhuppelen? Dan is het geen fijn idee dat de trap onveilig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een valpartij kan verstrekkende gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk om jouw trap kindvriendelijk te maken. Maar hoe doe je dat? In deze blog delen we 3 manieren om jouw trappen veilig te maken!

Trap kindvriendelijk maken

Om jouw trap veiliger te maken voor jezelf én jouw kinderen kun je een aantal verbeteringen toepassen. Met een gerust hart genieten van een kindvriendelijke trap? Kies dan voor onder andere;

  •         Traphekjes
  •         Stootborden
  •         Antislip slips

1. Traphekjes monteren

Een makkelijke manier om jouw trappen kindvriendelijk te maken is het plaatsen van traphekjes. Door een hekje onder- en bovenaan de trap te monteren maak je jouw trap direct een stuk veiliger. Jouw kind kan de trap niet meer op klimmen of van boven naar beneden vallen.

Een kindvriendelijke trap met traphekjes zorgt ervoor dat je jouw kinderen niet meer continu in de gaten hoeft te houden als ze in de gang of op de overloop aan het spelen zijn.

2. Maak een open trap dicht

Heb jij een sierlijke open trap? Dan is dit een mooie eyecatcher in je woning. Helaas zijn de open traptreden onveilig voor kinderen. Wanneer je kinderen rondom de trap aan het spelen zijn bestaat het gevaar dat ze tussen twee treden door glippen.

Met behulp van stootborden maak je een gevaarlijke open trap een kindvriendelijke trap. Een stootbord plaats je tussen de treden en zo voorkom je dat een kind tussen de traptreden door kan vallen. Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Bij een traprenovatie via Slimster kom je in contact met lokale specialisten.

3. Antislip strips aanleggen

Een andere manier om jouw trap kindvriendelijk te maken is het aanleggen van antislip strips. Dit is vooral handig als je een steile trap hebt, en/of als de traptreden van hout, pvc of linoleum zijn. Deze materialen zijn erg glad. Dit kan gevaarlijk zijn als je kinderen op sokken lopen. Of als jij op je sokken naar beden loopt met een kind in je armen.

Door antislip matten te gebruiken heb je meer grip en wordt de kans op uitglijden een stuk kleiner. Bijkomend voordeel is dat de traptreden minder snel slijten. Je kan dus langer genieten van je kindvriendelijke trap.

Traprenovatie voor een veilige trap

Wil je jouw trappen veiliger voor kinderen maken? Hoewel je sommige klusjes prima zelf kunt doen, is een complete traprenovatie echt vakwerk. Daarom kun je dit beter overlaten aan een ervaren vakman. Via Slimster.nl kun je eenvoudig gratis traprenovatie offertes aanvragen. Zo vind je altijd de beste aanbieding!

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Trappen