Slotenmaker

Jouw eigen kettingslot openbreken zonder sleutel?

kettingslot openbreken

Jouw eigen kettingslot openbreken? Het kan voorkomen dat jij je fietssleutel of het slot van je scooter kwijt bent. Dan is het handig om te weten wat je kunt doen om je eigen slot van je fiets of scooter open te breken. In dit artikel geven we een paar tips die je kunt proberen in een dergelijke situatie. 

Wat is lockpicken precies? 

Lockpicken is en hele secure techniek om sloten open te peuteren. Om te beginnen met lockpicken heb je wel de juiste gereedschap nodig. Er zijn verschillende sloten, dus is het ook belangrijk dat je meerdere lockpicks hebt of alleen de juiste voor je eigen fiets. Om goed te worden in lockpicken is het belangrijk om veel te oefenen.

Je kunt dan het beste beginnen met sloten die makkelijker te openen zijn, zoals het cilinderslot. Je hebt eigenlijk twee technieken bij lockpicken, de single pin picking en raking. De beste methode om te lockpicken is single pin packing, maar ook een manier waar meer nauwkeurigheid vereist wordt.

Je gaat elke pin bij langs om ze naar de goede hoogte te tillen en daar te plaatsen. Deze techniek heb je wel meer geduld voor nodig dan bij raking. De makkelijkere methode is raking, omdat het met minder precisie hoeft. 

Hoe krijg je met lockpicken een kettingslot open?

Een kettingslot openbreken gaat waarschijnlijk niet lukken door middel van grof geweld, en al helemaal niet als je een scooterslot van hoge kwaliteit hebt. Er is een veel subtielere manier om je slot open te breken, genaamd: lockpicken. Hier zijn de best geteste sloten vaak tegen beschermd. Maar als het wel lukt, dan zit er een groot voordeel aan en dat is dat je het slot en cilinder niet beschadigd.

Bescherming van je eigen fiets

Het is niet de bedoeling dat andere mensen jouw fiets gaan stelen door middel van lockpicking. Daarom is het belangrijk om je fiets goed te beveiligen. Gebruik voor je fiets dan ook altijd twee sloten. Het normale op slot zetten en een kettingslot. Maak het kettingslot altijd vast aan een stevig object en plaats het zo hoog mogelijk.

Zo kost het meer kracht en moeite om een slot door te knippen. Als de mogelijkheid er is, zet je fiets dan neer op een plek met veel verlichting en eventueel bij een bewakingscamera. Als je thuis bent zet je fiets dan in een garage of schuur en doe die deur op slot.

Succes met het openmaken van je eigen slot!

Mocht het met deze tips niet lukken, dan kun je het beste een slotenmaker inschakelen

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.