Schoonmaak

Stofzuiger kopen: waar moet je op letten?

stofzuiger kopen

Overweeg je de aanschaf van een nieuwe stofzuiger maar heb je geen idee waar je zou moeten beginnen? Ga door met lezen als je meer wilt weten over de zaken waar je op moet letten wanneer je een stofzuiger gaat kopen.

De soort stofzuiger

Je kunt uit verschillende soorten stofzuigers kiezen waaronder een steelstofzuiger, een robotstofzuiger of een traditionele stofzuiger. Bekijk deze draadloze stofzuiger test om te weten welke draadloos model voor jou de beste keuze is!

Wel of geen zak?

Kies je voor een stofzuiger zonder zak, dan bespaar je een hoop geld aan stofzuigerzakken. Daarnaast hoef je niet elke keer te checken of de zak al vol is, maar de prijs ligt wel wat hoger. Als je voor een stofzuiger met zak gaat, dan kan je van een grotere zuigkracht uitgaan. De stofzuigerzak is gemakkelijk leeg te maken en de prijs is goedkoper.

Het gebruiksgemak

Als je een stofzuiger gaat kopen, let dan goed op het gebruikersgemak. Factoren zoals het gewicht, de grootte, de actieradius, het snoer, de lengte van de zuigbuis, het onderhoud en de wendbaarheid spelen hier een grote rol bij. Kies een stofzuiger aan de hand van je eigen wensen en behoeften.

De vloersoort

De ideale stofzuiger kies je vooral ook aan de hand van de vloersoort. De meeste mensen hebben een tegelvloer, parketvloer, laminaatvloer, pvc vloer of een gietvloer. Je kunt een speciaal mondstuk gebruiken op de stofzuiger waardoor je zowel harde als zachte vloeren kunt zuigen. Kies een stofzuiger met veel zuigkracht voor vloerbedekking of tapijt.

Er is niets zo vervelend als een stofzuiger met te weinig zuigkracht, waardoor je het gehele oppervlak meerdere keren moet zuigen om schoon te krijgen. Verharen je huisdieren? Dan zijn er ook speciale stofzuigers die speciaal ontwikkeld zijn om effectief huisdierharen te zuigen.

Geluidsniveau van de stofzuiger

Er zijn stofzuigers die goedkoper zijn maar ook een hard geluid maken, terwijl je ook zeer stille stofzuigers kunt kopen. De meest stille stofzuigers zijn de traditionele stofzuigersoorten die een stofzuigerzak hebben. Doe eerst een draadloze stofzuigertest om meer te weten over het geluidsniveau.

Als je van plan bent om een nieuwe stofzuiger te kopen, kies dan voor het vergelijken van de opties zodat je een goed beeld hebt van de verschillende keuzes. Het is ook slim om een specialist in te schakelen voor professioneel advies.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.