Schoonmaak

Milieuvriendelijk schoonmaakmiddel

milieuvriendelijk schoonmaakmiddel

Op zoek naar een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel? Een van de schoonmaakmiddelen die niet veel mensen ondervonden hebben, maar wat bijna alles schoonmaakt is…. Borax! Maar wat is Borax nu eigenlijk en wat kun je er allemaal mee schoonmaken?

Wat is het? 

Borax is een natuurlijk mineraal. Daarnaast is het kleurloos en staat het ook wel bekend als het hydraat van natriumtetraboraat. Borax ontstaat door water en zout te verdampen. Dit heeft tot gevolg dat het vuil van diepe lagen kan reinigen. 

Wat kun je er mee schoonmaken?

Borax staat dus bekend als een natuurlijk middel dat erg sterk is, maar wat kun je nu bijvoorbeeld schoonmaken met Borax. Hieronder staan een aantal voorbeelden genoemd. 

Tapijt 

Waar Borax voor gebruikt wordt is bijvoorbeeld het schoonmaken van een tapijt. Doordat Borax diep kan reinigen zorgt het ervoor dat het tapijt schoon wordt. 

Badkamer

Daarnaast wordt Borax ook gebruikt bij het reinigen van bijvoorbeeld de badkamer. Borax is erg sterk en maakt de deeltjes die vastzitten is. 

Schimmel tegengaan

Om ervoor te zorgen dat iets niet gaat schimmelen is het ook mogelijk om Borax te gebruiken. Door Borax met wat water te mengen en dit op de plekken te smeren wat aan het schimmelen is, houd je het schimmelen tegen.  

Roest

Roest is erg vervelend en kan erg lastig te verwijderen zijn. Door Borax toe te voegen aan wat water is het mogelijk om de roest te verwijderen. Borax zorgt ervoor dat het mogelijk is om de roest er zo af te schrobben.

Matrassen en bedlinnen

Waar Borax ook goed voor is, is het verwijderen van smerige geuren uit het matras of bedlinnen. Borax zal ervoor zorgen dat de smerige lucht opgenomen wordt, zodat de matras weer ruikt als nieuw. 

Zoals je leest is het mogelijk om heel wat dingen schoon te maken of te reinigen door middel van Borax. Het grootste voordeel is dat het ook nog eens milieuvriendelijk is. Ga jij het gebruiken?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.