Schilder-en-Afwerking

Wat is grondverf?

grondverf

Grondverf is een belangrijk onderdeel van vrijwel ieder verfproject. Maar wat is grondverf precies, wat heb je eraan en wat zijn je mogelijkheden als je deze verf gaat aanschaffen? Hier lees je alle belangrijke informatie en de werking hiervan, zodat het makkelijker wordt om een keuze te maken.

Grondverf = primer

Wat is grondverf? Het is een hechtingslaag tussen de ondergrond en de afwerklaag en wordt ook wel primer genoemd. Het is een goede ondergrond voor de rest van jouw schilderwerk. Er zijn een aantal gevallen waarbij het belangrijk is om een goede grondverf te gebruiken; zo ben je verzekerd van een mooi en strak resultaat waar je heel lang van kunt genieten.

Deze laag verf beschermt de ondergrond: er kan geen vocht doorheen dringen. Daarnaast zal een lak minder snel in het hout trekken waardoor het resultaat nog mooier is. Het wordt daarnaast ook gebruikt voor het wegwerken van oneffenheden in het hout.

Alles over het gebruik 

Je gebruikt grondverf wanneer je kaal hout gaat beschilderen. Het heeft een betere hechting op kaal hout: lakverf zal zich te snel aan het hout hechten. Met goede grondverf wordt de zuiging van hout opgeheven en heb je een veel mooier resultaat. Het is niet voor niets de basislaag van iedere schilderklus. Is je grondlaag in orde? Dan kan het niet misgaan met de laklaag!

Je kunt het verkrijgen bij verschillende merken. Zo kun je van topmerken als Sikkens, Flexa, Histor en Sigma goede grondverf aanschaffen. Het is dan ook heel goed mogelijk om je aankoop bij de bouwmarkt te doen, evenals online. Het is aan jou om te bepalen welke jij wilt aanschaffen om te gebruiken als primer voor het schilderen van hout. 

Meer informatie vind je op de website: besteverfaanbiedingen.nl.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.