BinnenschilderwerkSchilder-en-Afwerking

Handige tools om je plafond te verven

plafond verven

Je wilt je plafond verven – maar hoe begin je daar aan? En vooral, welke tools heb je nodig om het werk vlot, veilig en snel te kunnen doen? Als je zelf de handen uit de mouwen wilt steken, dan is het gebruik van kwalitatief gereedschap en handige hulpmiddelen zeker aangeraden. Hieronder krijg je een overzicht van enkele tools die je écht nodig hebt!

1. Een betrouwbare steiger voor veilig werk

Is je plafond erg hoog, dan is het misschien een goed idee om gebruik te maken van een goede steiger; zoals één van de kamersteigers van Rolsteiger.net. Een plafond verven met een steiger of stelling zorgt voor stabiliteit, biedt genoeg oppervlakte om verf en ander belangrijk gereedschap op te plaatsen en kan daarbij gemakkelijk in elkaar worden gezet. Als je veiligheid hoog in het vaandel draagt, zijn de kamersteigers van Rolsteiger.net dus zeker de moeite waard!

2. Goede verfborstels en verfrollers

Zonder een goede verfborstel of verfroller kan je je plafond natuurlijk geen nieuw likje verf geven! Het is altijd beter om te kiezen voor verfmateriaal van kwaliteit, aangezien het werk dan een stuk vlotter zal gaan en het resultaat ook veel langer blijft. Daarbij kan je de rollers, als je ze goed verzorgt, ook erg lang gebruiken. Ga op zoek binnen het aanbod van een speciaalzaak om de beste opties voor jouw situatie te vinden!

3. Een verfrooster om verf op te vangen

Een verfrooster is een soort tool dat bedoeld is om het teveel aan verf dat aan je verfroller of borstel hangt, er snel weer af te krijgen. Als je je roller of borstel over zo’n rooster rolt of wrijft, dan valt het teveel gewoon weer in de verfpot. Op die manier bespaar je heel wat verf én vermijd je dat de verf van je borstel op de grond of je kleren druipt. Om je huis niet al te vuil te maken is een verfrooster dus onmisbaar!

4. Afdekfolie als bescherming voor je vloer

Ten slotte kun je de vloer van de ruimte die je gaat verven ook optimaal beschermen door middel van een afdekfolie of laken op de grond. Het gebeurt immers al snel eens dat er toch een druppel verf van je borstel druipt (of van het plafond) en het zou jammers zijn als je vloer daardoor vuil wordt. Met een goede afdekfolie kan je dat risico echter minimaliseren!

Meer over verven?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.