Riolering

Last van een rioolstank in huis? Dit kun je eraan doen

Heb je last van een rioolstank in huis? Dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk van af. Een rioollucht vermindert niet alleen je woonplezier, maar kan ook duiden op een groter probleem aan je riool. Snel actie ondernemen en de oorzaak van de stank achterhalen is dus geen overbodige luxe. Je kunt zelf op zoek naar de stank, maar kunt ook contact opnemen met een ontstoppingsbedrijf om je te helpen met het achterhalen van de bron van de stank. Maar wat veroorzaakt een rioolstank? In dit artikel vertellen we je daar meer over.

Wat veroorzaakt een rioolstank?

Een rioolstank in huis kan verschillende oorzaken hebben. Soms is er sprake van een probleem met de ontluchting van je riool. In dat geval merk je de stank voornamelijk na een hevige regenbui op. Het regenwater dat in het riool terecht komt, zorgt dat de lucht die zich in het riool bevindt naar boven geduwd wordt. Is er iets mis met de ontluchting, dan komt die rioollucht zo naar binnen via de badkamer of andere afvoeren. Ook een lekkage kan een rioolstank veroorzaken. Een lekkage kan veel schade aanrichten, zowel aan je gezondheid als aan je huis zelf.

Een ontstoppingsbedrijf biedt hulp

Het is dus van belang dat je de oorzaak van de rioolstank snel opspoort. Helaas is rioollucht zeer penetrant, waardoor de oorsprong van de stank een stuk verder weg kan liggen dan je denkt te ruiken. Een ontstoppingsbedrijf kan de oorzaak van de rioollucht snel achterhalen, bijvoorbeeld door middel van een stankdetectie. Ook bijkomende problemen die bij een lekkage of ontluchtingsproblemen kunnen ontstaan, zoals de aanwezigheid van rioolvliegjes, kunnen door de monteurs van zo’n bedrijf worden opgelost.

Diverse rioolproblemen verhelpen

Een ontstoppingsbedrijf kan je daarnaast ook helpen met diverse andere rioolproblemen, zoals een verstopping. Net als een lekkage, kan een verstopping veel ongemak geven en wil je er snel van af. Heb je ontstopping in Lelystad nodig? Dan kan ontstoppingsbedrijf Michel Doorn je helpen. Op die manier ben je snel van je rioolproblemen af, en ontstaat er geen schade aan je leidingwerk of huis. Vaak lukt het de monteurs van dit bedrijf een probleem zoals een ontstopping al binnen een half uur te verhelpen. Heb je dus last van een rioolstank in huis, of een ander rioolprobleem? Neem dan snel contact op met een ontstoppingsbedrijf.

 

Comments are closed.