Wasmachine

Wasmachine problemen die je zelf kunt oplossen

wasmachine problemen

Wasmachine problemen? We kunnen ons leven niet meer voorstellen zonder een wasmachine. Daarom is het altijd een flinke domper als de wasmachine stuk is of niet goed werkt. Gelukkig kan je ook zelf eenvoudige reparaties aan je wasmachine uitvoeren. Benieuwd welke dat zijn?

We hebben een aantal veel voorkomende problemen op een rijtje gezet die gemakkelijk te repareren zijn. Wil je comfortabel met en aan je wasmachine kunnen werken, dan kan je ook je wasmachine verhogen met een wasmachineverhoger.

De trommel blijft vol met water staan

Zit de trommel vol met water? Dit betekent dan dat er geen water meer wordt afgevoerd. Meestal komt dit doordat er iets in de pomp of in filter zit. Dit probleem is makkelijk te controleren maar om alles veilig te houden haal je best de stekker uit het stopcontact.

Nu kan je beginnen met de reparatie van je wasmachine: aan de onderkant van de wasmachine zie je een deksel. Haal deze eruit. Achter het deksel vind je de afvoerbuis van de pomp. Draai de pomp open zodat het water wat nog in de machine zit eruit kan lopen. Zet uiteraard een bak onder de opening zodat je niet de hele boel onder water zet.

Ten slotte kan je het filterdeksel reinigen. De meeste machines hebben een filter aan de rechterkant. Draai deze los om te zien of er stof of andere voorwerpen in zitten. Reinig het filterdeksel en test of er water wordt afgevoerd. Dit kan je doen door je wasmachine gedurende één minuut op “afpompen” te zetten.

De wasmachine lekt

Lekt je wasmachine? Dan is het belangrijk om de bron van het water zorgvuldig te bekijken. Controleer daarom altijd of het filter goed is vastgedraaid en of er geen lekkage is. Het kan ook een lekkende of verstopte afvoer zijn. De slang aan de achterkant van de machine kan ook lekken of niet goed zijn aangesloten.

De zeepbak kan ook verstopt zijn, waardoor het water niet goed kan stromen. Om dit te controleren is het verstandig om het zeepreservoir te verwijderen en schoon te maken. Maak bovendien ook het gebied schoon waar de zeepdoos uitkomt. Controleer ten slotte of de deurafdichting schoon en in goede staat is. Als dit niet het geval is, is er mogelijk een lek omdat het deurrubber beschadigd is.

De trommel draait niet meer

Heb je een wasje opgezet, maar draait je trommel niet meer? Dan is de aandrijfriem los of defect. Ben je een expert? Dan kun je deze er opnieuw opzetten en aanspannen. De nieuwe riem moet om het vliegwiel van de trommel en de as van de motor worden geplaatst. Ben je echter geen expert? Dan adviseren wij om hulp in te schakelen van een monteur.

Is het toch niet gelukt om met onze tips je wasmachine problemen op te lossen? Bekijk dan zeker online een wasmachine test om te kijken welke wasmachine het beste voor jou zal zijn.

Comments are closed.