Lekkage

Lekkage in het zwembad?

lekkage zwembad

Lekkage in het zwembad? Wanneer je beschikt over een lekker zwembad in de achtertuin is niets fijner dan in de zomer lekker een duik te nemen in je eigen zwembad. Als je het huidige zwembad ook al een aantal jaren hebt dan kan het voorkomen dat er eens een lekkage in het zwembad ontstaat. Als dit het geval is het belangrijk om de zwembad lekkage te repareren.

Wanneer je denkt dat je een lek hebt in je zwembad, is het zaak om dit zo snel mogelijk uit te zoeken en te laten repareren. Een lek in een groot zwembad zal niet altijd meteen opvallen. Het is daarom goed om regelmatig je zwembad te onderhouden en te controleren. Je wilt natuurlijk niet met dit probleem zitten wanneer het lekker weer is en je elke dag even een duik wil nemen.

Maar hoe krijg je een lek in je zwembad en wat kun je hier aan doen? Dat leggen we je in dit artikel uit!

Wat kan een lekkage veroorzaken?

Een zwembad maakt over het algemeen veel gebruik van pompen, filters en verlichting. Er hoeft hierbij ook maar een van deze onderdelen defect te raken om een lekkage te veroorzaken. Bovendien kan er ook een scheuren in het zwembad ontstaan. Dit komt vaak doordat er teveel druk is op het zwembad. Deze druk zal vaak in combinatie met slijtage het lek vervolgens veroorzaken.

Vinden van het lek in het zwembad

Het zien dat je momenteel een lek in je zwembad hebt is 1 ding, maar het vinden van een lek is dan een tweede. Dit lukt je vaak zelf niet als je niet bekend bent met het vakgebied. Daarom wordt dan ook vaak de zwembadbouwer ingeschakeld voor het vinden van het lek.

Dit wordt vaak gedaan door in eerste instantie te kijken met een visuele inspectie naar de meest voorkomende oorzaken van een lekkage. Als er niets opvalt wordt er vervolgens een drukmeting ingeschakeld. Mocht dit niks worden dan wordt er ook regelmatig gekozen voor een milieuvriendelijke meting met kleurstof of het inzetten van geluidsimpulsen.

Lek gevonden en dan?

Als het lek eenmaal is gevonden moet deze worden verholpen. Zelf zou je wel kleine lekken kunnen dichten met een simpele reparatie kit. Mochten het echter wat lastiger worden om het lek te dichten is het beter om zelf ook niets meer te doen en hiervoor de expert zijn werk te laten doen. Dan weet je zeker dat de lekkage op een goede manier kan worden verholpen.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.