Lekkage

Hoe om te gaan met een lekkage in je woning?

lekkage

Wanneer je te maken hebt met een lekkage in huis, is het belangrijk om zo snel mogelijk voor een oplossing te zorgen. Een lekkage kan grote gevolgen hebben, wanneer deze niet tijdig hersteld wordt. Denk bijvoorbeeld aan schimmelplekken, die zichtbaar worden op muren en plafonds.

Naast deze schimmelplekken is ook houtrot een probleem dat zich regelmatig voordoet. Het herstel van een lekkage is lastig, doordat niet altijd even duidelijk is waar het lek vandaan komt. 

Tip: schakel een spoedloodgieter in, wanneer je een lekkage in huis op korte termijn wilt laten verhelpen. Spoedloodgieters zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. 

Laat een lekdetectie in huis uitvoeren 

Mocht je de bron van het lek niet direct vinden, dan kan het laten uitvoeren van een professionele lekdetectie een goede optie zijn. Een lekdetectie in huis uitvoeren betekent dat er middels een thermografische camera of bijvoorbeeld ultrasone trillingen naar de bron van de lekkage wordt gezocht.

Het voordeel van een lekdetectie is het feit, dat er geen hak- en breekwerk gebruikt hoeft te worden. Iets wat voorheen vaak wel noodzakelijk was om tot de kern van het probleem te komen. Hier vind je meer informatie over het oplossen van een lekdetectie.

Loodgieter inschakelen voor herstel lekkage 

Nadat je een lekdetectie uit hebt laten voeren, ontvang je normaliter een uitgebreid rapport. In dit rapport wordt nauwkeurig beschreven, waar de bron van de lekkage gevonden kan worden. Je doet er verstandig aan het lek vervolgens door een loodgieter te laten verhelpen.

Met name lekkages in de buurt van een waterleiding zijn vaak lastig zelf op te lossen. Loodgieters beschikken over de kennis en hulpmiddelen om op korte termijn voor een oplossing te zorgen. Een verergering van de waterschade aan je woning kan zo voorkomen worden.

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Lekkage