Geen categorieKozijnen-ramen-en-deuren

Polycarbonaat plaat massief voor veiligheidsbeglazing

polycarbonaat plaat massief

Polycarbonaat is de juiste kunststof voor veiligheidsbeglazing

Vanwege de toenemende criminaliteit wordt er steeds vaker inbraakwerende beglazing toegepast. Dit zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten. Voor inbraakwerende beglazing is de kunststof polycarbonaat uitermate geschikt. Polycarbonaat plaat massief en dan in transparante uitvoering wordt daarom hier dan ook voor toegepast.

Polycarbonaat (PC) onderscheidt zich van andere kunststoffen door haar optische zuiverheid in combinatie met een zéér hoge slagvastheid. Zo zijn PC platen maar liefst 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Deze unieke combinatie van slagvastheid en transparantie maken PC bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld bouwkundige beglazings- en beveiligingstoepassingen.

Polycarbonaat platen zijn bijvoorbeeld vooral bekend onder de merknaam LEXAN™. Lexan Polycarbonaat platen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen: van standaard tot super kraswerend en van doorbraak vertragende tot kogelwerende uitvoeringen.

Polycarbonaat platen zijn uitstekend te bewerken

PC platen zijn uitstekend te bewerken en dat is handig om de bouwklus goed uit te kunnen voeren. Deze sterke en transparante kunststof platen zijn namelijk goed te frezen, te zagen en te verspanen. 

LEXAN™ uitvoeringen

Het merk Lexan kent een groot aantal verschillende uitvoeringen. Voor massieve beglazingstoepassingen zijn vooral de LEXAN EXELL™ D en LEXAN™ MARGARD™ MR5E uitvoering interessant.

Lexan Exell D platen zijn aan beide zijden voorzien van een UV coating. Hierdoor is de plaat goed beschermd tegen vergeling ten gevolge van weersinvloeden. Ook deze Exell D platen zijn 250 maal sterker dan glas bij gelijke dikte. Hierdoor is het breukrisico bijna nul. Voor deze platen geldt een gelimiteerde garantie van 10 jaar tegen vergeling, verlies van lichttransmissie en breuk. De garantievoorwaarden zijn vooraf op te vragen.

Lexan Margard MR5E Polycarbonaat platen zijn aan twee zijden voorzien van een super kraswerende coating. Voor deze platen geldt een gelimiteerde garantie van 7 jaar tegen breuk, vergeling en coating delaminatie. De garantievoorwaarden zijn vooraf op te vragen.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.