Klussen-AlgemeenKozijnen-ramen-en-deuren

Houten jaloezieën opmeten in 4 stappen

Meetlint

jaloezieën

Kom je er in deze quarantaine tijd achter dat die oude gordijnen, rolgordijnen of jaloezieën echt niet meer kunnen? En is het nu echt tijd voor verandering? Waarschijnlijk heb je online al wat interieur inspiratie opgedaan. Met gratis kleurstalen heb je al een kleur uitgekozen. Het enige wat je nog moet doen, is het opmeten van de juiste maten van je nieuwe houten jaloezieën. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dat moet doen!

Stap 1: in de dag of op de dag

Komt je jaloezie tussen twee muren te hangen? Dan spreken we van montage in de dag. Komt je jaloezie juist op het kozijn (dus op de muren) te hangen? Dan spreken we van montage op de dag. Dat is belangrijk om te weten, want de manier waarop je de juiste maten op moet meten is in beide gevallen anders.

Komt de jaloezie tussen de muren te hangen? Meet dan de gewenste hoogte en breedte op. Haal van de totale breedte 0,5cm af voor eventuele speling. Komt de jaloezie op de muren te hangen? Meet dan de gewenste hoogte en breedte op en tel zo’n 10 centimeter bij de totale breedte op. Zo overlapt de jaloezie de eventuele lichtkieren. Wel zo fijn!

Stap 2: eventuele obstakels

Komt je nieuwe jaloezie voor een openslaande deur of raam te hangen? Vaak heb je dan te maken met deurklinken. Als de situatie het toelaat, monteer je nieuwe jaloezie dan op de muur zodat de deurklink (of andere obstakels) niet botsen met je jaloezie. Daar kan je nieuwe raamdecoratie op den duur zeer beschadigd van raken.

Stap 3: Meerdere jaloezieën naast elkaar

Komen er verschillende houten jaloezieen naast elkaar te hangen? Bij bepaalde aanbieders kan je twee verschillende jaloezieën in één bovenbak laten plaatsen. Wel zo strak. Kan dit niet bij de webshop waar jij wil bestellen? Zorg er dan in ieder geval voor dat de bediening van je nieuwe raamdecoratie aan de zijkanten zit. Twee bedieningskettingen in het midden van je raam is ook zo zonde..

Stap 4: Check de meetinstructies goed

Elke webshop heeft een eigen meetinstructie. Zorg dat je deze bij de hand hebt of op je telefoon hebt staan zodat je alle stappen nog een keer goed kan doorlopen. Een foutje is zo gemaakt en dat kan je soms duur komen te staan. Twijfel je over jouw situatie, omdat je bijvoorbeeld een erker hebt? Ga dan na of de aanbieder een (gratis) meetservice aanbiedt.

 

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.