Hang-en-sluitwerkSlotenmaker

3 tips voor het repareren van een deurslot

repareren deurslot

Wil je een deurslot repareren? Een defect deurslot is erg vervelend en dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Als je een kapot deurslot wilt repareren, zijn er een aantal mogelijkheden.

Je kunt een professionele slotenmaker inhuren, maar je kunt het ook zelf oplossen. Houd er rekening mee dat niet alle sloten zelf te repareren of te vervangen zijn. Wij geven je drie handige tips voor het repareren van een deurslot. 

Deurslot repareren

Werkt het slot niet meer zo soepel als voorheen? Als de sleutel niet meer gemakkelijk wil draaien, kan het helpen om het slot in te smeren met een bepaalde spray. Door het insmeren van een deurslot met een slotspray kun je je slot beschermen tegen stroefheid. Dit is misschien een preventieve tip, maar als je je slot regelmatig insmeert met een geschikte spray, zal deze veel langer mee kunnen gaan zonder schade. De spray is ook nog eens multifunctioneel. Je kunt het namelijk gebruiken als slotontdooier in koude periodes. 

sleutel in slot

Zelf deurslot vervangen

Als je deurslot defect is en niet meer te repareren valt, kun je ervoor kiezen om deze zelf te vervangen. Als je een handige harry bent, is dit een simpele klus. Met twee linkerhanden kan dit klusje wat meer aarde in de voeten hebben en is het misschien beter om een slotenmaker te bellen.

Voordat je een nieuwe slot aanschaft, raden we je aan om te kijken naar de verschillende soorten sloten. Kies de variant die de meeste bescherming biedt en zo min mogelijk onderhoud nodig heeft. Je wilt natuurlijk niet dat je binnen een korte periode nog een nieuw slot moet aanschaffen. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van het slot. 

nieuw slot in deur

Een betrouwbare slotenmaker

Lukt het je niet om het slot te repareren? Of wil je graag dat een professional naar jouw kapotte slot komt kijken? In veel gevallen is het een goede keuze om een slotenmaker te bellen. Deze heeft namelijk verstand van sloten en weet precies wat er nodig is om het te repareren.

Daarnaast weet je zeker dat de klus geklaard wordt. Let er alleen wel op dat je in zee gaat met een betrouwbare slotenmaker. Tegenwoordig zijn er namelijk veel oplichters actief op het internet. Lees reviews of vraag rond in je omgeving en kies een geschikte professional bij je in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan een slotenmaker in Mechelen of in Brussel. 

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.