Deuren

Waarom een kunststof voordeur?

kunststof voordeur

Voordelen van een kunststof voordeur

Een kunststof voordeur biedt de nodige voordelen ten opzichte van een houten voordeur. Grootste voordeel is dat een kunststof voordeur nauwelijks onderhoud nodig heeft. Waar je een houten voordeur elk jaar moet schuren en in de lak zetten, hoef je voor het netjes houden van een kunststof voordeur niet veel meer te doen dan af en toe schoonmaken. Het verhaal dat een kunststof voordeur er nep of goedkoop uit zou zien, is inmiddels achterhaald. Bij een moderne kunststof voordeur zie je geen verschil met een houten voordeur. Een ander groot voordeel is dat kunststof beter isoleert dan hout. In de winter houd je de kou buiten en in de zomer de warmte. Kunststof kan een stootje hebben. Het beschadigt veel minder snel dan hout. Bijkomend voordeel van deze robuustheid is dat inbrekers minder kans hebben om binnen te komen. Kunststof is ook qua budget een goede keuze. voor kozijnen en deuren. Het is relatief goedkoop ten opzichte van hout.

Aanschaf kunststof voordeur

Er is veel keuze in kunststof voordeuren. Zo kun je uit allerlei kleuren kiezen. Zelf schilderen is bij kunststof niet aan te raden. Vaak hecht de verf niet goed en is het resultaat niet mooi. Het is verstandiger om van te voren na te denken over de kleur die je wilt. Bedenk ook goed welke stijl je kiest. Kunststof gaat lang mee en het is verstandig om je keuze mede te baseren op je toekomstplannen met je huis. De spreiding in prijzen is bij kunststof voordeuren vrij groot. Het begint bij rond de 1000 euro en kan oplopen tot ongeveer 5000 euro. Het is verstandig om een budget vast te stellen en je daaraan te houden. Er zijn aanbieders genoeg en ook hier ligt het eraan wat je belangrijk vindt. Als je een exclusieve voordeur wilt, dan kom je eerder uit bij een kleinschalige leverancier.

Plaatsen kunststof voordeur

Het plaatsen van een kunststof deur vergt een goede voorbereiding. Bij kunststof is het namelijk niet mogelijk om een randje af te schaven zoals dit bij hout wel mogelijk is. Meet van tevoren het kozijn aan de binnenkant op en houd rekening met de benodigde speling. Om een goede inbraakveiligheid en isolatie te bieden, moet de deur precies passen. Het is aan te raden om een professional in de arm te nemen. Het plaatsen van een voordeur is een stuk minder eenvoudig dan het plaatsen van een binnendeur. Na professionele plaatsing kun je jaren genieten van je onderhoudsvrije strakke nieuwe voordeur.

Misschien vind je dit ook leuk

findoor maatdeuren
Deuren

Findoor maatdeuren

Findoor maatdeuren zijn massieve en stijlvolle binnendeuren van goede kwaliteit die lang meegaan. ...

Comments are closed.

Meer in Deuren