Deuren

Nieuwe deurklinken kopen: hier moet je op letten

nieuwe-deurklinken-kopen

Wil je nieuwe deurklinken kopen? Deurbeslag is verkrijgbaar in alle soorten, maten, kleuren en afmetingen.

Vandaar dat het kiezen van de juiste deurkruk niet altijd even makkelijk is. Met het juiste model en de juiste kleur bepaal je de uitstraling in de ruimte: het is dus zeker de moeite waard om van tevoren goed na te denken over je keuze. Hieronder vertellen we je waar je op moet letten bij het deurklinken kopen.  

Op rozet of op schild?

Voordat je naar het materiaal, de vorm of de kleur gaat kijken, is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen deurklinken op rozet en op schild. Nu vraag je je misschien af: wat is het verschil eigenlijk? Dat leggen we hieronder beknopt uit. 

  • Op rozet

Bij een deurkruk op rozet beschik je over twee verschillende onderdelen: de kruk zelf en het slotplaatje. Dit slotplaatje kun je op de gewenste plek monteren. 

  • Op schild

Als je voor een kruk op schild kiest, ontvang je maar één onderdeel. De deurklink en het slotplaatje zitten op hetzelfde schild. Met een kruk op schild dek je oude boor of schroefgaten eenvoudig af. 

Welke ruimte?

Nu je weet welke soort kruk je nodig hebt, kunnen we doorgaan naar de volgende stap. De keuze van het juiste deurbeslag hangt sterk af van de ruimte in huis waar je de kruk wilt plaatsen. Voor het toilet heb je hoogstwaarschijnlijk een andere klink nodig dan voor in de woonkamer.

Kies tussen verschillende combinaties met of zonder sluiting. Voor het toilet en de badkamer kies je voor deurbeslag met een toiletsluiting en voor de woonkamer een kruk zonder slot. Bovendien is het ook mogelijk om nieuwe deurklinken te kopen met een sleutelgat. 

Nieuwe deurklinken kopen: let op de vorm en stijl

Deurklinken komen in verschillende vormen en stijlen; er is voor ieder wat wils. Bij de vorm wordt er onderscheid gemaakt tussen rechte en gebogen modellen. De rechte exemplaren ogen strak en worden dan ook vaak toegepast in moderne woonhuizen.

Gebogen modellen geven wellicht een iets meer klassieke uitstraling aan de ruimte. Voor het mooiste resultaat adviseren we om dezelfde klinken aan te brengen in het hele huis. Zo creëer je een mooi geheel. 

De kleur van het deurbeslag

Naast de vorm en de stijl speelt ook de kleur een grote rol bij het deurklinken kopen. Deurbeslag is doorgaans verkrijgbaar in aluminium, brons, messing, RVS en mat nikkel. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voordelen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Is jouw interieur strak en modern?

Kies dan voor aluminium deurklinken in een stijlvolle matzwarte uitvoering. Wist je dat mat zwart deurbeslag nu helemaal hip is? Daarnaast is goud ook erg populair bij Ostium Home. Kies een kleur die het beste bij de sfeer van je huis past. 

Meer over deuren?

Misschien vind je dit ook leuk

findoor maatdeuren
Deuren

Findoor maatdeuren

Findoor maatdeuren zijn massieve en stijlvolle binnendeuren van goede kwaliteit die lang meegaan. ...

Comments are closed.

Meer in Deuren