Kozijnen-ramen-en-deurenKunstof-kozijnen

De grootste voordelen van kunststof kozijnen

kunststof kozijnen

Het uitkiezen van kunststof kozijnen lijkt misschien een klein detail, maar het heeft toch een grote invloed op de uitstraling van het huis. Het is dus belangrijk om hier goed over na te denken. Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor kozijnen.

Kunststof kozijnen worden steeds vaker gekozen. Ze worden gemaakt van polyvinylchloride, oftewel PVC. Kleine korrels worden verhit en door een matrijs (vorm) geduwd. Hierdoor ontstaan PVC profielen. Deze worden uiteindelijk gebruikt om ze op te bouwen. Hier lees je waarom kunststof steeds vaker wordt gebruikt. 

Weinig onderhoud

Kunststof kozijnen hebben erg weinig onderhoud nodig ten opzichte van andere materialen. Houten kozijnen moeten bijvoorbeeld regelmatig opnieuw geschilderd worden. Bij kunststof hoeft dit niet. De kozijnen blijven er mooi uitzien en verkleuren amper.

Betere isolatie

Je denkt er misschien niet zo snel over na, maar de kozijnen hebben ook een invloed op de isolatie. Ze isoleren een stuk beter dan bijvoorbeeld houten kozijnen. Hierbij speelt ook het glas een belangrijke rol.

Inbraakwerende kozijnen

Veel kunststof kozijnen zijn ook inbraakwerend. Inbreken wordt dan een stuk moeilijker. Dit komt door de speciale scharnieren in het kozijn die niet zomaar losgehaald kunnen worden. Je maakt het huis dus ook nog veiliger. Let er wel op dat de kozijnen het Veilig Wonen keurmerk hebben. 

De goedkoopste prijs

Een van de belangrijkste voordelen van kunststof kozijnen is toch wel de prijs. Deze soort kozijnen zijn meestal een stuk goedkoper dan houten of aluminium kozijnen. De kwaliteit van kunststof is daarnaast ook nog eens erg goed waardoor het prijstechnisch een slimme keus is.

De uitstraling

Kunststof kozijnen komen in veel verschillende soorten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor eentje met een houten uitstraling. Deze lijken precies op echt hout, maar je behoudt alle voordelen van kunststof. Je hebt dus veel keus en bepaalt zelf hoe de kozijnen er uit komen te zien. 

Meer over het verschil tussen hout en kunststof?

Misschien vind je dit ook leuk

findoor maatdeuren
Deuren

Findoor maatdeuren

Findoor maatdeuren zijn massieve en stijlvolle binnendeuren van goede kwaliteit die lang meegaan. ...

Comments are closed.