Klussen-Algemeen

Je woning verduurzamen met renovaties

Woning verduurzamen Klusje

De overheid wil gebouwen en woningen zo veel mogelijk verduurzamen en biedt dan ook subsidieregelingen aan om renovaties uit te voeren in het kader van duurzaamheid. Er zijn verschillende manieren om je woning te verduurzamen.

Zo kun je bijvoorbeeld denken aan betere isolatie, technische aanpassingen om energieverspilling en CO2-uitstoot tegen te gaan en milieuvriendelijke oplossingen om je waterverbruik te reduceren. Benieuwd naar de mogelijkheden voor duurzame renovaties? Lees dan verder!

De mogelijkheden voor duurzaam verbouwen

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om duurzaam verbouwen. Hieronder zie je enkele opties voor renovaties en klussen die bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst!

  1. Dak verduurzamen

Voor een duurzamer dak kun je bijvoorbeeld kiezen voor betere dakisolatie, om zo minder warmte te verliezen via je dak en om minder energie te hoeven verbruiken omdat je verwarming minder hoog hoeft.

Een andere duurzame optie om te overwegen als je je huis wil verduurzamen is het plaatsen van zonnepanelen of zonneboilers. Met het opwekken van zonne-energie maak je immers gebruik van groene stroom in plaats van de fossiele brandstoffen.

  1. Ramen en kozijnen

Wanneer je kozijnen en ramen aan vervanging toe zijn, kies dan direct voor kunststof kozijnen om minder warmte te verliezen en glazen met HR++ of triple glas om op die manier je huis zo goed mogelijk te isoleren. Zo houd je het binnenshuis comfortabel warm en hoef je minder te stoken.

  1. Toilet verduurzamen

Je toilet verbouwen, daar denk je misschien niet direct aan bij duurzame renovatiemogelijkheden. Maar heb je wel eens nagedacht over hoe veel water we elke dag gebruiken bij het doorspoelen?

Om je toilet duurzamer te maken kun je een systeem laten bouwen dat regenwater opvangt, waardoor je je toilet doorspoelt met overtollig regenwater in plaats van leidingwater. Zo kun je waterverspilling efficiënt tegengaan.

  1. Groen dak

Met een groen dak plaats je begroeiing zoals bloemen, gras en planten op je dak. Dit is een erg duurzame optie voor je verbouwing, omdat een groen dak goed isoleert, je hiermee de luchtkwaliteit verbetert, zorgt voor meer biodiversiteit in de buurt, en een groen dak neemt regenwater op zodat riolen niet overbelast raken.

Ben je op zoek naar een vakman? De10beste.be helpt je om de beste informatie, vakmensen en diensten in je regio te vinden 😉

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.