Klussen-Algemeen

Werkschoenen nodig? Hier moet je op letten

werkschoenen

Heb je werkschoenen nodig? Dan is het verstand om met een aantal zaken rekening te houden voordat je deze aanschaft. Hieronder vind je verschillende tips en adviezen bij de aanschaf van nieuwe werkschoenen.

Veilig je werk doen

Aan werkschoenen worden tegenwoordig steeds hogere eisen gesteld. Dat moet ook wel want het werk wat hierop verricht wordt is absoluut intensief en het is verplicht om de juiste kleding en schoenen te dragen tijdens je werk, dit om mogelijke ongelukken te voorkomen. Veel branches maken gebruik van werkschoenen of laarzen, waarschijnlijk meer dan je denkt.

Verdeling van de veiligheidsnormen

De veiligheidsnormen worden verdeeld over 5 klassen, beginnend bij een standaard schoen met uiteraard een stalen neus en eindigend bij een geheel waterdichte veiligheidslaars met antislipprofiel. Vergeet ook zeker de stevige sokken niet!

Even veilig als comfortabel

Tegenwoordig zijn de werkschoenen en laarzen uitgebreid getest en erg makkelijk online te verkrijgen. Zo zie je in een oogopslag welke schoenen bij jouw werkplek horen en kun je de beste keuze maken uit het aanbod. Al is het wel van belang dat de schoenen of laarzen echt goed zitten en niet gaan schuiven of knellen.

Dit in verband met de werkomgeving waar je je bevindt. Er wordt steeds meer nagedacht over hoe werkschoenen zowel veilig als comfortabel gemaakt kunnen worden. Je draait vaak lange dagen en wilt s avonds natuurlijk nog wel prettig kunnen lopen.

Maar waar moet je beginnen?

We maken grofweg het onderscheid tussen hoge en lage modellen. Hoge modellen zijn bijvoorbeeld geschikt als je in de bouw werkt en lage modellen worden gebruikt door onder andere stratenmakers. Elk paar schoenen heeft natuurlijk zijn voor en nadelen en het hangt voor een deel ook af van je persoonlijke voorkeur. 

En in de horeca?

In de horeca is het wel gepast als je niet op “blokken”loopt. Het is fijn als je tijdens het vele staan en lopen geen last van je voeten krijgt. Ook heb je in de bediening nou eenmaal een voorbeeldfunctie en bent het visitekaartje van het bedrijf, dus mensen zullen je sneller beoordelen op je kleding en schoenen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen zijn er inmiddels ook professionele schoenen ontwikkeld die er uitzien als gangbare sneakers.

Vergeet geen werkkleding te bestellen

Bescherm naast je voeten ook je lichaam met de juiste werkkleding. Dit kan variëren van een overall en schilderskleding tot zorgkleding en horecakleding. Je zorgt er op deze manier voor dat je beschermt bent tegen vuil en kou en er professioneel en herkenbaar uitziet. Werkkleding voldoet in Nederland uiteraard ook aan de gestelde eisen en zorgt ervoor dat jij prettig kunt werken.

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.