Klussen-Algemeen

Wat is een spiltrap en waarvoor kun je een spiltrap gebruiken?

spiltrap

Ben je benieuwd of een spiltrap een handige oplossing is voor jouw bedrijf? In deze blog vertellen we je meer over deze trap en de mogelijkheden.

Wat is een spiltrap?

Een spiltrap is een rondlopende trap, waarbij de treden zijn bevestigd aan een centrale spil. Hierdoor is een spiltrap ruimtebesparend in tegenstelling tot een traditionele trap. Je ziet ze vaak aan de buitenkant van gebouwen zoals een flat of een groot appartementencomplex.

Een spiltrap wordt op maat gemaakt, zodat de stijl en afmetingen volledig aansluiten bij het gebouw. Wanneer je hiervoor kiest, ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast heeft de trap minimaal onderhoud nodig.

Soorten spiltrappen

Er zijn verschillende soorten spiltrappen. Voor extra stevigheid is iedere spil van de trap gemaakt van sterk staal. Je hebt wel zelf de keuze om het materiaal van de traptreden te selecteren. Je kunt kiezen uit staal, hout en natuursteen. Als je op zoek bent naar een sterke variant, dan raden wij de stalen spiltrap met stalen treden aan om in alle omstandigheden de beste prestaties te leveren. Daarnaast geeft het een exclusieve uitstraling. 

Mogelijkheden spiltrap

Een spiltrap kun je voor meerdere doeleinden inzetten. Een van de mogelijkheden is om aan de buitenkant van een gebouw plaatsen, zodat deze trap beschikbaar als vluchtroute bij brand. Daarnaast kun je de trap gebruiken om gemakkelijk naar een andere verdieping te lopen en de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten.

Denk hierbij aan een tussenverdieping dat je vaak in bedrijfspanden tegenkomt. Ook worden ze gebruikt voor esthetische doeleinden, omdat je zoveel verschillende mogelijkheden hebt en het een echte eyecatcher vormt met het gebouw. 

Van ontwerp tot productie

Als je kiest voor een spiltrap dan start de specialist met een ontwerp door middel van 3D BIM, zodat de tekening naadloos aansluit op de bouwtekening. Vervolgens wordt de trap volledig op maat geproduceerd.

Spiltrap voor jou

Ben je benieuwd of een spiltrap geschikt is voor jouw bedrijf en wil je graag advies? Kijk eens bij Spiltrapcentrum. Het bedrijf, gevestigd in Oosterwolde is gespecialiseerd in spiltrappen en levert ze in allerlei soorten en maten. Van standaard tot exclusieve spiltrappen. Spiltrapcentrum heeft de productie van de trappen in eigen beheer, zodat zij hoogwaardige kwaliteit biedt en zich hiermee onderscheidt van de concurrenten. 

Zorg bij jouw trap altijd voor voldoende trapveiligheid.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.