Klussen-Algemeen

Volop mogelijkheden om hard plastic op maat te laten snijden

hard plastic op maat snijden

Hard plastic op maat snijden? Er zijn volop mogelijkheden om hard plastic te snijden maar het is hierbij wel van belang om de beschikking te hebben over de juiste middelen. Dit is vooral van belang als je dikkere lagen hard plastic moet snijden. Het is immers van belang dat het materiaal niet beschadigd door de uitvoer van de snijwerkzaamheden.

Daarom kiezen veel bedrijven uit de industriële sector er graag voor om hard plastic op maat te laten snijden. Een bedrijf als Marcol heeft ruime ervaring en beschikt over een uitstekende vakkennis op gebied van het hard plastic op maat snijden.

Maatwerk in het op maat snijden van hard plastic

Hard plastic is een duurzaam materiaal dat je kunt gebruiken voor een veelzijdigheid aan doelstellingen. Het materiaal laat zich echter vrij lastig bewerken. Het is vrijwel onmogelijk om deze werkzaamheden op een efficiënte wijze uit te voeren zonder de beschikking te hebben over de benodigde middelen.

Daarom laten veel bedrijven deze klus over aan een bedrijf als Marcol. Dit bedrijf staat beked als dé specialist van Nederland op gebied van stansen, frezen en snijden van materialen. Marcol biedt dan ook maatwerk in het op maat snijden van hard plastic. Iedere gewenste vorm kun je uit dit materiaal snijden. Daarnaast kun je het materiaal desgewenst verder laten bewerken.

Uitgebreid machinepark voor de uitvoer van het snijwerk van hard plastic

Marcol beschikt over een uitgebreid machinepark voor de uitvoer van het snijwerk van hard plastic. Naast de mogelijkheid om gebruik te maken van een groot aantal computergestuurde (CNC) machines, heeft dit bedrijf de beschikking over de Zünd G3 3XL 3200. Dit is de grootste snijplotter van Nederland. De beschikbaarheid van het uitgebreide machinepark heeft als grote voordeel dat er op een zeer efficiënte manier wordt gewerkt.

Dit is niet alleen merkbaar aan de productiesnelheid maar ook aan het beperkte snijverlies. Iedere gewenste vorm kan uit hard plastic gesneden worden. De geavanceerde systemen berekenen tot op de millimeter nauwkeurig hoeveel materiaal nodig is voor de uitvoer van het snijwerk waarbij er een minimale hoeveelheid aan restafval over zal blijven.

Daarnaast kan er zeer nauwkeurig inzicht worden gegeven wanneer het snijwerk is voltooid. Dit is zelfs mogelijk bij het aanleveren van grote volumes.  

Vragen over het snijden op maat?

Uiteraard staan de medewerkers van Marcol klaar om alle vragen te beantwoorden over de veelzijdige mogelijkheden om hard plastic op maat te laten snijden en geïnteresseerden van maatwerkadvies voorzien.  

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.