Klussen-Algemeen

Vijf redenen om veiligheidsschoenen te dragen

veiligheidsschoenen

We weten allemaal het belang van zware laarzen met stalen neuzen voor mensen die werkzaam zijn in de bouwsector. Maar veiligheidsschoenen zijn er in verschillende stijlen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende werkomgevingen, waaronder luchthavens, logistiek en de transportindustrie.

Hieronder benoemen we vijf redenen waarom medewerkers veiligheidsschoenen moeten dragen. Lees snel verder!

1. Bescherming tegen vallende voorwerpen

Bij het werken in drukke en snel veranderende omgevingen is het belangrijk dat werknemers niet alleen beschermende kleding dragen, maar dat hun voeten ook worden beschermd tegen mogelijke verwondingen door beknelling. Het verplaatsen en optillen van zware voorwerpen, zoals in een luchthavenomgeving, brengt het risico met zich mee dat voorwerpen op de voeten van de werknemers vallen. Veiligheidsschoenen met extra verstevigde neus zijn dan geen overbodige luxe.

2. Helpt uitglijden en vallen te voorkomen

Struikelen, uitglijden en/of vallen kan in elke werkomgeving gebeuren, vooral wanneer veiligheidsschoenen geen deel uitmaken van het uniform. Veiligheidsschoenen die goed passen, helpen het evenwicht te bewaren en zijn comfortabel, waardoor struikelen of uitglijden voorkomen wordt.

Het is ook belangrijk dat schoenen grip en het juiste profiel hebben, vooral bij werkzaamheden die uitgevoerd worden op ladders in de bouwsector of klussen op oneffen oppervlakken.

3. Bescherming tegen weersomstandigheden

Wanneer medewerkers in alle weersomstandigheden buiten werken, is het van groot belang dat hun schoenen bescherming bieden tegen sneeuw, regen en extreme kou. Schoenen moeten goed geïsoleerd en waterdicht zijn om aandoeningen zoals bevriezing en andere problemen met de bloedsomloop wordt voorkomen.

4. Helpt beschermen tegen elektrische schokken

Elektriciteit is natuurlijk een enorme risicofactor op veel werkplekken. En hoewel er gezondheids- en veiligheidsmaatregelen zijn genomen, is het van groot belang dat werknemers de juiste veiligheidsschoenen dragen. Deze moeten gemaakt zijn van niet-geleidende materialen, zoals leer of rubber, om de kans op een elektrische schok te voorkomen. Werken jouw medewerkers in een omgeving waar de kans op opbouw van statische elektriciteit groot is, dan zijn antistatische schoenen ook aan te raden.

Door ervoor te zorgen dat medewerkers het juiste schoeisel dragen, blijven zij veilig, gelukkig en ook comfortabel bij het uitvoeren van werkzaamheden.

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.