Klussen-Algemeen

Vergunning nodig voor het plaatsen van een puincontainer?

vergunning puincontainer

Op de vraag “Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een puincontainer?” kunnen we niet simpel ja of nee antwoorden. Of er een vergunning nodig is hangt namelijk af van de locatie en gemeente waar de container komt te staan.

Plaats je de puincontainer op eigen terrein? Dat mag je altijd zonder vergunning. Als de container op gemeentegrond komt te staan, dan geldt de regelgeving van die gemeente.

Ons advies is in alle gevallen om op tijd te beginnen met onderzoeken of er eventueel een vergunning aangevraagd moet worden voor het plaatsen van een puincontainer. In sommige gevallen kan het verkrijgen van een vergunning twee weken duren.

Wanneer heb je een vergunning nodig?

Als de puincontainer geplaatst gaat worden op de openbare weg, dus op gemeentegrond, dan gelden de regels van de desbetreffende gemeente. In de Algemene plaatselijke verordening staat namelijk dat het niet is toegestaan om de openbare weg anders te gebruiken dan waarvoor deze bedoeld is.

Dit geldt voor de hele weg, waaronder ook het trottoir, parkeervakken en fietspaden worden verstaan. Ben je van plan om een container te laten plaatsen op gemeentelijke grond? Dan is het nodig om een vergunning aan te vragen. Beschik je niet over een geldige vergunning? Dan riskeer je een flinke boete.

Container plaatsen in grote steden

Voor het plaatsen van een puincontainer in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Groningen of een andere grote stad is de kans groot dat er een vergunning aangevraagd moet worden. Vaak is het maken van een melding al voldoende, dit kan gemakkelijk online en is gratis. Bij eventuele afkeur is het nodig om een vergunning aan te vragen bij de gemeente. 

Puincontainer plaatsen zonder vergunning

Komt de puincontainer in je eigen tuin, op de oprit of elders op eigen terrein te staan? Dan is het niet nodig om melding te maken bij de gemeente of zelfs een vergunning aan te vragen.

De makkelijkste optie is daarom vaak om de container op eigen grond te plaatsen, want dan weet je zeker dat je geen boete krijgt. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat een container ontzettend zwaar is en dus schade aan je bestrating of gazon kan aanrichten.

Container huren in Hilversum? Dat kan eenvoudig en voordelig via Paridon Containers!

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.