Klussen-Algemeen

Huis verbouwen? Deze 3 klusacties kun je prima zelf doen

huis verbouwen

Denk je erover om je huis te verbouwen? Heb je bijvoorbeeld net een huis gekocht of ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe huurwoning. Gefeliciteerd! Als het contract eenmaal is opgedroogd dan is het tijd om na te gaan denken aan de verbouwing. Wat ga je zelf doen en wat ga je uitbesteden aan de professionele klusser? Wij hebben 3 tips op een rij gezet van activiteiten die je misschien prima zelf kan doen tijdens een verbouwing.

1.     Stucen

Waarschijnlijk heb je het nog nooit gedaan, maar zelf stucen is best goed te doen. Het is loeizwaar, maar je bespaart er wel mooi wat centen mee. Aangezien stucen nog helemaal aan het begin zit van je verbouwing, kan je verder niet veel verkeerd doen. Wel goed om je vooraf even goed te verdiepen over hoe je muren en plafonds op de juiste manier afwerkt.

2.     Frezen van leidingen

Wederom een loeizware klus, maar het frezen van leidingen is ook een klus die je zelf zou kunnen oppakken. Wel belangrijk is om hiervoor het juiste materiaal te huren. Want zonder goed materiaal krijg je nooit de juiste gleuven in de muur. Natuurlijk gaat het frezen van leidingen voor het stucen. Had je dit niet door? Dan is het misschien verstandig om een aannemer in te schakelen.

3.     Vloeren leggen

Wat je ook prima zelf kan doen is het leggen van je vloeren. Vloerbedekking of laminaat is helemaal niet zo ingewikkeld om te doen. Wel is belangrijk om goed klusmateriaal te kopen of te huren. Doe je dit niet dan zal je dit uiteindelijk zien bij het eindresultaat. Zeker bij een houten vloer of laminaat is het belangrijk om alle hoekjes keurig af te zagen.

Wooninspiratie

Door deze 3 acties zelf uit te voeren en niet geld uit te geven kan je geld overhouden om je huis verder te verbouwen en je woning leuk in te richten. Inspiratie kan je opdoen op een leuke woonblog of bijvoorbeeld naar een woonbeurs te gaan. Heb je wat leuks gevonden dan kan je die bijvoorbeeld bewaren op Pinterest. Dit social media platform is razend populair bij mensen die op zoek zijn naar woon-inspiratie.

Extra tip

Nog een laatste extra tip van ons, want het is soms verstandiger bij een aantal klussen om een ervaren professional in te huren. Denk bijvoorbeeld aan werk voor de loodgieter of elektricien. Je moet er toch niet aan denken dat je na de verhuizing opeens een lekkage of een storing in de meterkast krijgt.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.