Klussen-Algemeen

Tips voor het aanschaffen van een rolsteiger

rolsteiger aanschaffen

Wil je een rolsteiger aanschaffen? Mensen die geregeld thuis aan het klussen slaan of vakmannen die een eigen klussenbedrijf hebben, doen er verstandig aan om voor klussen op hoogte een rolsteiger ofwel een rolstelling aan te schaffen.

Rolsteigers zijn belangrijk om veilig op (grote) hoogte te kunnen werken en hebben als voordeel dat je ze ook kunt gebruiken om materialen op te leggen. Zo kun je een stuk veiliger én efficiënter werken. Maar waar moet je zoal op letten als je plannen hebt om een rolsteiger of een rolstelling te kopen op Rolsteiger-kopen.be?

In dit artikel zetten we de voornaamste aandachtspunten bij aankoop van een rolsteiger voor je op een rij.

Hoe hoog moet de rolsteiger zijn?

Ga je een rolstelling kopen bij Rolsteiger-kopen.be of bij een andere aanbieder, dan is een van de eerste punten van aandacht de benodigde hoogte van de rolsteiger. Een rolstelling of rolsteiger moet natuurlijk hoog genoeg zijn om jouw klussen en werkzaamheden goed en veilig mee te kunnen uitvoeren.

Focus je bij aankoop van een rolstelling op het verschil tussen de platform- en de werkhoogte. Over het algemeen is de werkhoogte zo’n 2 meter hoger dan de hoogte van het platform.

Hoe breed is de gewenste steiger?

Verder is het slim om de breedte van de steiger in overweging te nemen. Een breder platform werkt veiliger en gemakkelijker. Maar mocht je veel werkzaam zijn in smalle straatjes, dan heb je natuurlijk een iets smallere steiger nodig.

Typen en modellen steigers

Er bestaan in de bouwsector en industrie verscheidene soorten steigers, die elk hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen hebben. Zo zijn er speciale flexibele kamersteiger, die je voor klussen op hoogte binnenshuis kunt gebruiken.

Kamersteigers zijn vaak minder goed in hoogte verstelbaar dan de rolsteigers die buiten worden gebruikt. Een andere uitvoering is de trapsteiger, die speciaal ontworpen is voor klussen waarbij je vaak van de steiger af moet.

Let ook op de prijs

Een rolsteiger aanschaffen kost natuurlijk een paar centen. De prijs van de rolsteiger die je wilt gaan kopen is daarom ook een belangrijk punt om mee te nemen in je beslissing.

Ga je een rolstelling kopen via Rolsteiger-kopen.be, dan ben je altijd verzekerd van scherpe en aantrekkelijke prijzen. Zeker wanneer je een gecertificeerde rolstelling koopt die in de aanbieding is, kun je veel besparen op de kosten voor jouw rolsteiger.

Toch liever hulp bij het klussen? Maak dan direct een afspraak met één van onze vakmannen.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.