Klussen-Algemeen

Sloopwerken; wat komt er allemaal bij kijken?

sloopwerken

Wil je weten wat er komt kijken bij sloopwerken? Er zijn veel redenen waarom mensen iets moeten slopen. Misschien willen ze een nieuw huis of kantoor bouwen, of misschien is het gebouw zo oud dat het om veiligheidsredenen moet worden afgebroken. Wat de reden ook is, sloop is een belangrijke stap in bouw- en ontwikkelingsprojecten. 

Professioneel sloopbedrijf

Vaak huren projecten een professioneel sloopbedrijf in met opgeleid personeel dat weet hoe zware machines zoals kranen en bulldozers op de juiste manier moeten worden gebruikt. Een sloopwerken bedrijf op deze manier is er minder kans op ongelukken op de locatie.

Anders zou je al het werk zelf moeten doen, wat tijd in beslag neemt van andere taken. Ook kunnen zij duurzaam slopen, waardoor alle materialen een tweede leven krijgen. 

Stappen van sloop

De stappen voor het plannen van de sloop van een gebouw lijken sterk op elkaar, ongeacht wie het doet. Het enige verschil is dat interne projecten mogelijk verschillende veiligheids- en schade beheersingsmaatregelen hebben. Meer weten over een specialist? Lees dan hier meer over een sloopbedrijf in Limburg.

De stappen bij het slopen komen bij vele organisaties overheen. Hieronder hebben wij de vaak gehanteerde eerste 10 stappen genoteerd die komen kijken bij het slopen van een gebouw en/of pand: 

  1. Zet barrières op om mensen de toegang tot het gebouw te ontzeggen.
  2. Maakt het gebouw leeg door de nutsvoorzieningen (water, elektriciteit, enz.) af te sluiten.
  3. Verwijder al het brandbare materiaal zoals meubels en andere voorwerpen.
  4. Gooi indien nodig gevaarlijke stoffen zoals asbest of loodverf weg volgens de regelgeving of wet.
  5. Ruim tijdens sloopwerkzaamheden alle overige voorwerpen op die een gevaar kunnen vormen voor mensen in de omgeving (kabels, palen).
  6. Voorkom onopzettelijke branden – sluit gaskranen voor apparaten en doof alle open vuur voordat u verder gaat met sloopwerkzaamheden
  7. Verwijder gevaarlijke stoffen zoals asbest of loodverf die in het grondwater zouden kunnen lekken
  8. Sloop bakstenen muren met handgereedschap terwijl metalen constructies kan uit elkaar worden gesneden met een toorts of ander snijgereedschap.
  9. Verwijder alle spijkers, schroeven en bevestigingsmiddelen van de site met behulp van een magnetische staaf of een klauwhamer
  10. Scheid materialen zoals hout die kunnen worden gedoneerd aan liefdadigheidsorganisaties

Tot slot kun je een bouwcontainer huren om alles mooi en netjes op te ruimen!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.