Klussen-Algemeen

Slim gereedschap kiezen

Gereedschap

Weten dat je gereedschap nodig hebt, is stap één. Maar wat je precies in huis moet hebben om je klus af te kunnen maken, is iets anders.

Niet dat deze keuze maken gelijk is aan niveautje hersenchirurgie. Dat willen we niet zeggen. Maar we kunnen je wel aanraden om heel verstandig met het verzamelen van de tools die je nog nodig hebt om te gaan.

Want wellicht is de oplossing een stuk gemakkelijker dan je denkt. In je omgeving zijn vast mensen te bespeuren met gereedschappen die ze tijdelijk niet gebruiken. En wellicht zit daar wel iets tussen dat perfect aansluit op wat bij jou nog ontbreekt! Zo heb je een heel eenvoudige manier om de kosten voor je klus flink te drukken.

Gereedschap vergelijken

Maar wanneer je toch een bepaald type zaag, schroevendraaier, boormachine of accessoires hiervoor zult moeten aanschaffen, dan is het van harte aan te bevelen om gereedschap te vergelijken. Zo weet je precies wat je waar kunt aanschaffen en zie je heel makkelijk of wat je nodig hebt er tussen zit. Maar hoe maak je die keuze(s) dan precies? Door jezelf de volgende vragen te stellen.

Wat wil je (maximaal) kwijt zijn?

Er gaat aardig wat geld doorheen bij de aanschaf van nieuw gereedschap! Zeker als het om iets grootschaligs gaat. Dan ben je ook flink wat centen kwijt aan gereedschap dat je niet bij familie, buren of vrienden vandaan hebt kunnen peuteren. Maar dat betekent wel dat je verstandig met de inhoud van je portemonnee om kunt gaan.

En dat doe je door je budget af te bakenen. Wat wil je mini- of maximaal besteden? Geef dat aan in de prijsvergelijker die je gebruikt, terwijl je op de bijbehorende categorie zoekt. Daarna kun je uit de gefilterde opties een keuze maken. Maar er zijn meer dingen die je je kunt afvragen en die je helpen tot een besluit te komen.

Wat moet het kunnen?

Aan een specifiek stuk gereedschap stel je misschien wel eisen. Dat is helemaal niet zo raar, want wanneer je een bepaald type boor nodig hebt en je komt met de verkeerde aanzetten, dan ben je nog verder van huis. En dat kan ook voor grotere gereedschappen gelden, natuurlijk. Geef daarom bij het selecteren duidelijk de eigenschappen aan waar je tools aan moeten voldoen. Zo maak je van je uitgebreide longlist heel snel een beknopte shortlist en heb je met het grootste gemak de juiste keuze gemaakt.

Wat is je favoriete merk?

Dat hoeft natuurlijk niet belangrijk te zijn. Maar wanneer het op gereedschap aankomt, wellicht toch wel! Zeker zodra je naar accessoires voor een bepaalde tool op zoek gaat. Die moeten natuurlijk wel aansluiten bij de machine die je al hebt. En dus dien je op het juiste merk te kunnen vertrouwen. Natuurlijk kun je alsnog de eigenschappen en het vastgestelde budget bij je keuze betrekken. Bovendien is het ook mogelijk dat je puur wegens een grote merktrouw op fabrikant zoekt.

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.