GereedschapKlussen-Algemeen

Oogbouten in allerlei maten

oogbouten

Oogbouten, wat zijn dat precies en wat kun je ermee doen? Een oogbout is bedoeld om als tijdelijk hijspunt te dienen. Het oog is voorzien van schroefdraadgedeelte waarmee het vast kan worden gedraaid op hijsgereedschap. Na het hijsen van een zware last kan de oogbout weer losgedraaid worden en hergebruikt worden voor een volgende hijsklus.

Een oogmoer lijkt op een oogbout maar kan, éénmaal vast gedraaid, niet nog een keer worden gebruikt. Verricht u veel hijswerkzaamheden dan is het gebruiken van een oogbout dus de beste optie. Een oogbout is meestal vervaardigd uit roestvrijstaal.

Dit is oersterk materiaal dat zelfs, wanneer oogbouten gebruikt worden bij neerslag, niet gaat roesten. Het RVS oogbout gaat vele jaren mee zodat het voor iedere hijsklus wederom is te gebruiken.

Een oogbout in diverse formaten en uitvoeringen

Een oogbout is in verschillende formaten verkrijgbaar. Hoe zwaar het gewicht ook is dat er aan komt te hangen, voor iedere hijsklus is er dus wel een bijpassende bout te vinden. Er bestaan ook oogbouten die zogenaamd low budget zijn, lage kosten dus. Andere van dit type bouten zijn misschien wat duurder in aanschaf maar kunnen na een jaar gebruik weer opnieuw worden gecertificeerd.

Een oogbout moet namelijk aan bepaalde veiligheidseisen voldoen wanneer het wordt gebruikt. Een low budget bout kan ook wel worden gecertificeerd maar moet dan eerst worden nagegloeid. Dit brengt uiteraard extra kosten met zich mee. Welke oogbout voor u het meest geschikt is hangt er dus van af hoe vaak de bout wordt gebruikt. Een particulier zal een oogbout misschien maar eenmalig gebruiken terwijl men in de bouw- of industriewereld veelvuldig, zo niet dagelijks een beroep doet op dit handige hulpmiddel. 

Oogbout online bestellen

Bij iedere speciaalzaak is een oogbout te koop maar waarom zou u er speciaal op uit gaan terwijl het ook online is te bestellen? U bent dan bovendien vele malen goedkoper uit want bij de Hijswinkel zijn kwaliteitsproducten beslist niet duur.

Heeft u een vakman nodig? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Gereedschap